Arama Yapın

KONCUK: TÜM İSTİHDAM MODELLERİ GÜVENCELİ ÇALIŞMAYA DÖNÜŞTÜRÜLMELİDİR

Kamuda çalışan taşeron firma çalışanlarının kadroya alınmasıyla ilgili düzenleme hakkında görüşlerini belirten Genel Başkan İsmail Koncuk, konfederasyon olarak yaşanan gelişmelerin küçümsenmeyecek derecede önemli olduğunu vurguladı. Kamuda diğer istihdam modellerinde çalışanların sıkıntılarının da giderilmesi gerektiğini söyleyen Koncuk açıklamasına şöyle devam etti: 

“Bu sabah saat 08:00 civarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu telefonla arayarak, taşerona kadro ve 4C'lilerin 4B'ye geçirilmesi konusunda bilgi verdi. Öncelikle Sayın Bakan’a hassasiyeti için teşekkür ediyorum.

Taşeronu 4/ D'li yapacak olan düzenleme önemli bir düzenlemedir ve yıllardır taşeron konusunu anlatmaktan dilimizde tüy bitmiştir. Gerçi tüm taşeron çalışanlarının işçi yapılması ne kadar memnuniyet oluşturacak bunu zaman içinde göreceğiz.

Gelelim 4 /C’ li kardeşlerimize. 4 C’lilerin kadroya alınması Türkiye Kamu Sen'in vazgeçilmez talepleri arasında olmuştur. Bu talebimizden milim sapmadan üzerine üzerine gittik ve 4/ B'li değil, 4/ A'lı olmalarını istedik. Geldiğimiz nokta tabi ki küçümsenmeyecek büyük bir gelişmedir.

Eksikler olabilir, bunları düzeltmek adına da mücadeleden vaz geçmeyiz, ancak, "Bu işlere bir kadın eli değmeli." demiştim ve 4 /C'lilerin 4/ B'li yapılması Sayın Jülide Sarıeroğlu'na nasip oldu. Sayın Bakan’a 4/C'li kardeşlerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. 

Şimdi sıra 4 /B'lilerin taleplerine cevap bulmaktadır. Gerek 4/B'li memur, öğretmen gerekse sağlık çalışanı, bu çalışanlarımızın talepleri gözden ırak tutulamaz ve mutlaka çözüm bulunmalıdır. Vekil, 5393, İHS adı altında tüm istihdam modelleri güvenceli çalışmaya dönüştürülmelidir.”

 

Son Haberler

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE NİCE GÜZEL BAYRAMLARA…KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

Genel Başkanımız Talip Geylan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

DEVLET SIRRI MI GİZLİYORUZ?

Genel Başkanımız Talip Geylan, kimi il müdürlüklerinin yönetici atama sözlü mülakat sonuçlarını şeffaf listeler...

MEB’E BAĞLI RESMİ OKUL VE KURUMLARDA GÖREV YAPAN ÖĞRETMEN ÇOCUKLARI MAĞDUR EDİLMESİN!

Bilindiği üzere, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’nun Başvuru...

İKİNCİ İLLER ARASI YER DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI VERİLSİN!

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nca “2025 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme”  duyurusu 12.05.2025 tarihinde yayımlandı. Bu duyuruya göre bu yıl sıraların çalıştırılması usulü uygulanmaktadır. Söz konusu takvim gereğince; İl içi yer değiştirmeler 21.05.2025 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. Sıraların çalıştırılması usulü sistemi ise 22.05.2025 ve 12.08.2025 tarihlerinde olmak üzere iki defa uygulanacaktır.