GENEL BAŞKAN GEYLAN: “AİLE BİRLİĞİNİ SAĞLAMAK ANAYASA HÜKMÜDÜR!”

Bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen olarak, 11.08.2021 tarihinde MEB’e yazı yazarak 2021 yaz tatili öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişikliği işlemlerinde kadro yetersizliğinden dolayı yer değişikliği yapamayacaklarını ve mağdur olacaklarını ifade ederek; il/ilçe emri hakkı verilmesini talep etmiştik. Ancak dün açıklanan sonuçlara göre alanında boş kontenjan bulunmadığından dolayı başvuru yapan önemli sayıda öğretmenimiz yer değişikliği yapamamış ve mağduriyetleri devam etmiştir. Konuya ilişkin açıklama yapan Genel Başkan Talip Geylan, mazerete bağlı yer değişikliği talepleri karşılanmadığından dolayı binlerce ailenin birlikte yaşama, kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkından mahrum bırakıldığını söyledi.

Geylan şunları kaydetti: “Dün mazeret tayinleri açıklandı. Ancak yetersiz kontenjanlardan dolayı Anayasamızın 41. maddesi hükmüne rağmen; binlerce çocuk ana babasıyla birlikte yaşama, kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkından yine mahrum bırakıldı. Binlerce aile bir araya gelemediği için huzur ve refaha ulaşmaktan yine uzak kaldı.”

Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunan Genel Başkan Geylan; “MEB hem Anayasa hükmü gereği hem de insani bir gereklilik olarak aile birliğini sağlamalı, il/ilçe emri hakkı vererek çocukları anne ve babalarıyla buluşturmalıdır.” dedi.

 

 

Son Haberler

KAMUDA ALIMLAR SADECE KADROLU OLARAK YAPILMALIDIR.

Genel Başkan Yardımcılarımız Orhan Kütük ve Hüsami Erten, 27-29 Nisan 2026 tarihleri arasında  Muş...

KÖKLERDEN GELECEĞE: TÜRK DÜNYASININ ORTAK AKLI VE ORTAK VİZYONU ŞEYH EDEBALİ ANISINA ANTALYA’DA BULUŞUYOR..!

6. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi’ne Davet Ediyoruz..! Türk Eğitim-Sen ve...

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME SIRALARI YALNIZCA İKİ KEZ DEĞİL, YIL BOYUNCA ÇALIŞTIRILSIN!

Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu “İl içi isteğe bağlı yer değişikliği...

2016 YILINDAN İTİBAREN VERİLMEYEN 1 DERECE İÇİN YASAL DÜZENLEME TALEP ETTİK.

Bilindiği üzere, kamu görevlilerine yönelik derece ve kademe ilerlemeleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri çerçevesinde yürütülmektedir.