12378 – 2018 YILI ÖĞRETMEN DIŞINDAKİ MEB PERSONELLERİNİN İLİÇİ YER DEĞİŞTİRME DUYURUSU

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Dışındaki MEB Personellerinin iliçi yer değiştirme duyurusunu yayımladı.

Buna göre; son çalıştığı kurumda 30 Eylül tarihi itibariyle kesintisiz 3 yıl hizmeti olan öğretmen dışındaki eğitim çalışanları iliçi yer değiştirme başvurusunda bulanabilecek. 10 Tercih hakkı bulunan personellerin atamalarında öncelik hizmet süresi olacaktır. Duyurular, İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılacaktır.

Bu kapsamda Valiliklerce;

1- İl/ilçe/okul ve kurumların personel ihtiyacı göz önünde bulundurulmak suretiyle münhal kadrolar duyuruya çıkılarak, Sayman (Döner Sermaye) kadroları için Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünden görüş alınarak duyuruya çıkılacak ve il içi atamaları gerçekleştirilen saymanlar Genel Müdürlüğe bildirilecektir.

2- Soruşturma sonucu görev yeri değişen personele, 4 yıl geçmeden eski görev yerine tercih hakkı verilmeyecektir.

3- Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici görevli olanlar ile aylıksız izinli olanların kadrolarının bulundukları kurumda kesintisiz en az üç yıl görev yapmış olması gerekmektedir.

4- İl içi isteğe bağlı yer değişikliği talebinde bulunan personelin başvuruları Mayıs ayı içerisinde alınacaktır.

5- Başvurusu alınan personelin atamaları en geç Haziran ayının ilk haftasında gerçekleştirilecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Haberler

2016 YILINDAN İTİBAREN VERİLMEYEN 1 DERECE İÇİN YASAL DÜZENLEME TALEP ETTİK.

Bilindiği üzere, kamu görevlilerine yönelik derece ve kademe ilerlemeleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri çerçevesinde yürütülmektedir.

2026 YILI ÖĞRETMENLERİN İL İÇİ VE TÜM YER DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİNDE 31 ARALIK TARİHİ BAZ ALINSIN!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2026 yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunda, yer değiştirme başvurularında hizmet süresi hesabında 30 Eylül 2026 tarihinin esas alınacağı belirtilmiştir.

MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZ ANTALYA’DA TEMASLARDA BULUNDU

Genel Sekreterimiz Selahattin Dolgun, Genel Başkan Yardımcılarımız İrfan Kılınçer ve Pror. Dr. Fatih İşcan...

1 MAYIS’TA ÇANAKKALE’DE EK ZAM TALEBİMİZİ HAYKIRIYORUZ

Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Sunay Kabayel, 27 Nisan 2026 tarihinde Amasya’da bir dizi istişarelerde bulundu.