ALADAĞ`DA YÜREKLER DE YANDI!

Adana'nın Aladağ ilçesinde faaliyet gösteren kız öğrenci yurdunda akşam saatlerinde çıkan yangında  11'i öğrenci 1'i kadın görevli olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiği, 22 öğrencimizin ise yaralandığı belirtildi. 

Adana'dan gelen bu acı haber tüm Türkiye'yi yasa boğarken, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yangında hayatını kaybeden öğrencilerimize yüce Allah'tan rahmet diledi.

Genel Başkan İsmail Koncuk; 

Adana'nın Aladağ ilçesinde kız öğrenci yurdunda yangında 11 öğrenci, 1 görevli hayatını kaybetmiştir. Allah rahmet eylesin, başımız sağolsun.

Ancak bu yurtta yangın merdiveni yok muydu? 28 kişilik bir yurtta 12 kişinin yangında hayatını kaybetmesi sadece kader denilip geçilemez.

Bu milletin evlatlarının hiç bir tedbir alınmamış bir yurtta, ihtimal tehlikeler bilinerek, denetim yapılmadan barınmasına izin mi verildi?

Hiçbir tedbir almadan öğrencilerin elverişsiz binalarda barınmasının önüne geçilmelidir? Aksi bir anlayış cinayete bilerek destek demektir.

Sonuç, acı ve gözyaşı. Peki sorumlu kim ya da kimler? Bu anlayışla devam edildiği sürece benzeri olayları yaşamak, Allah korusun, kaçınılmazdır. Tekrar başımız sağolsun, yüreği yanan tüm yakınlarına Allah sabır versin" dedi.

Genel Başkan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu açıklama herhangi bir grubu, cemaat veya vakfı hedef almak amacıyla yazılmamıştır. Bu yurt işine soyunan devlet, cemaat, vakıf kim olursa olsun, çocuklarımızın can güvenliği açısından en ciddi şekilde denetlenmeli, aksi takdirde yeterliliğe sahip olmayan hiç bir binaya ruhsat verilmemelidir. Hangi gerekçelerle olursa olsun evlatlarımızın geleceği söz konusu ise, duygusal veya taraflı yaklaşılmamalıdır."

Son Haberler

BUÇUKLU ZAMLARIMIZ DA VERGİLERE GİTMESİN!

Genel Başkanımız Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun ile birlikte 23-24 Ekim 2024 tarihlerinde Kahramanmaraş 1 ve 2 No’lu Şubelerimiz ile Adıyaman Şubemizin düzenlediği istişare toplantılarına katıldı.

ZİYA GÖKALP’İ DİYARBAKIR’DA SEMPOZYUM VE ETKİNLİKLERLE ANIYORUZ..!

Genel Merkezimiz 24-27 Ekim 2024 tarihleri arasında Diyarbakır’da Vefatının 100. Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu (Hayatı, Eserleri, Fikirleri ve Türkiye Yüzyılına Etkileri) başlıklı ve bağlantılı etkinlikler düzenliyor.

DOĞUM YAPAN ÖĞRETMENİN YARI ZAMANLI ÇALIŞMASINA İLİŞKİN EMSAL KARAR

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun Ek 43. maddesinde, "Doğum yapan memurlar doğum...

İZAHA MUHTAÇ YAZI!

Genel Başkanımız Talip Geylan, Sağlık İl Müdürlükleri tarafından okullarımızda öğrencilerimize yönelik sağlık taraması yapılabilmesi...