TÜRK EĞİTİM SEN’Lİ KADINLARDAN KAN BAĞIŞI VE KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ.

Türk Eğitim Sen Merkez Kadın Komisyonu ve Ankara Şubeleri Kadın Komisyonu Üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kitap okuma etkinliğinin dördüncüsünü 09.03.2019 tarihinde Kızılay Meydanı’nda gerçekleştirdi. Üyelerimiz yanlarında getirdiği kitapları okudu.

Vatandaşların da destek verdiği kitap okuma etkinliğinde bir konuşma yapan Türk Eğitim Sen Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Firdes Işık, “Ne yazık ki kitap okumaya televizyon izlemekten daha az zaman ayırıyoruz.  Oysa kitap okumak geçmişimizi okumak, geleceğimizi hazırlamak, düşünme gücümüzü geliştirmektir” dedi. Kitapların her daim baş ucumuzda, yanı başımızda olması gerektiğini ifade eden Işık, kitap okuma konusunda farkındalık yaratılması,  ve kitap okumanın teşvik edilmesi için bu etkinliğin devam edeceğini söyledi. Bilgi üreten, ürettiği bilgiyi aktaran bir toplumun geleceğini en iyi şekilde inşa edeceğine vurgu yapan Işık, “Çocuk yaşta bu alışkanlığın kazandırılması için gerekli tedbirler alınmalıdır” diye konuştu.

Merkez Kadın Komisyonu ve Ankara Şubeleri Kadın Komisyonu Üyeleri daha sonra Güvenpark’ta Kızılay’ın Kan Bağışı aracında, kan ve kök hücre bağışında bulundu.

Kan ve kök hücre bağışının önemine dikkat çeken Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Firdes Işık, “Kan bağışı hayat kurtarır. Toplumumuzun bu konuda bilinçli olması ve tereddüt etmeden uygun zaman aralıklarında kan bağışında bulunması büyük önem taşımaktadır.” dedi.

 

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.