Ana SayfaEYLEMSOSYAL GÜVENLİK REFORMUNU PROTESTO İÇİN İŞ YAVAŞLATMA EYLEMİ

SOSYAL GÜVENLİK REFORMUNU PROTESTO İÇİN İŞ YAVAŞLATMA EYLEMİ

Ankara 3 nolu şubemizin Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasına Genel Merkez yöneticilerimiz de katıldı. Basın açıklamasını yapan Ankara 3 Nolu Şube Başkanımız Ertekin Engin şöyle konuştu;

Değerli eğitim çalışanları,kıymetli basın mensupları !

Yıllardan beri memurlarımızın kazanılmış hakları geriletilmekte, memur maaşları her geçen gün erimeye terk edilmektedir.

Memur maaşlarına enflasyon kadar zam yapılmakta ama yalnızca belli çalışanların faydalandığı ödeme ve yardım kalemlerinden, sanki tüm memurlar faydalanıyormuş gibi cambazlıklar yapılarak kamuoyu yanıltılmaktadır.

Ek ders ücretlerine yapılan artış da aynı mantıkla yapılmış, ayrıca dini bayramlarda ve resmi tatil günlerindeki ek ders hesaplama yönteminden dolayı da bir çok eğitim çalışanı mağdur edilmiştir.Eğitim öğretimin vazgeçilmez unsurları olan hizmetli ve memurlarımız ise, 2007 yılında da hükümetin söz vermesine karşılık eğitim öğretime hazırlık ödeneğini alamamıştır

Tüm bu gelişmelere rağmen reel olarak sürekli eriyen memur maaşlarına yeterli zam yapıldığı iddia edilmekte, memur maaşları asgari ücretle kıyaslanmakta, haklarını arayan kamu görevlilerine asgari ve ücretli veya işsiz vatandaşlarımız gösterilerek sesleri kısılmaya çalışılmaktadır.

Bugüne kadar sorunlarımızın çözümü için diyaloğun bütün yollarını kullanmaya, kamu görevlilerinin sesini yetkililere duyurmaya çalıştık.

Ne var ki artık diyalog kurma girişimlerimizin sonuçsuz kaldığını,görüşlerimizin göz ardı edildiğini,haklı taleplerimizin dikkate alınmadığını ve kamu görevlilerinin yok sayıldığını görmekteyiz.

Bütün bunlarla birlikte çıkarılan her kanunla ,yapılan her düzenlemeyle memurlarımızın sırtına binen yük biraz daha artmakta, haklarımız budanmaktadır.

En son olarak da “Sosyal Güvenlik Reformu “ adı altında yapılmaya çalışılan değişikliklerle yalnızca memurlarımıza değil,tüm vatandaşlarımıza ağır bir darbe daha indirilmek istenmektedir.

Kısır tartışmalarla gündemin meşgul edildiği bir dönemde ,gerçekler vatandaşlarımızdan gizlenmeye çalışılmaktadır.

Yetkililerin reform diye yutturmaya çalıştığı ,sağlık ve sosyal güvenlikte yapılacak değişiklikle ,vatandaşlarımızdan ;

“HER MUAYANE İÇİN 2 İLA 10 YTL,TEDAVİLERDEN İSE 608 YTL’YE KADAR KATILIM PAYI ALINACAKTIR!”
“VATANDAŞ HASTANEYE YATTIĞINDA YA DA AMELİYAT OLDUĞUNDA MASRAFLARIN %1’İNİ CEBİNDEN KARŞILAYACAKTIR!”

“AYRICA HASTANEDE YATARKEN İLAÇ YA DA PROTEZ KULLANILDIĞINDA ,BU PARANIN DA %20’SİNİ ALACAKLARDIR!”

“AYLIK GELİRİ 145 YTL’NİN ÜZERİNDE OLAN HERKESTEN
73 YTL İLE 475 YTL ARASINDA SAĞLIK SİGORTASI ALINACAKTIR!”

Şimdi soruyorum sizlere ,bütün bunlara razı mısınız ?

Emekli aylıklarının düşürülmesine,25 yıl boyunca prim ödediğinizde,çalışırken aldığınız maaşın yarısı kadar emekli maaşı almaya,emekli maaşlarına yapılacak artışın enflasyon artışına endekslenmesine,emekli maaşlarının 210 YTL’ye kadar düşürülmesine razı mısınız ?

Değerli arkadaşlar!

TÜPRAŞ,PETKİM,ERDEMİR,TÜRK TELEKOM satıldı.Şimdi de sağlığımız satılmakta ve emekliliğimiz ipotek altına alınmak istenmektedir.

Memurlarımız henüz 2008’in ilk maaşını almadan vergilere,doğalgaza,taksi –otobüs-tren ücretlerine,elektrik ve suya yapılan zamlarla aylık 80 YTL cebimizden sökülüp alınmıştır.

Sendikamız diyaloğun ve hoşgörünün bütün sınırlarını zorlamış ama olumlu bir sonuç alamamıştır.

Bizler açısınndan bıçak kemiğe dayanmıştır ve sözün bittiği yere gelinmiştir!

ŞİMDİ EYLEM ZAMANIDIR!

Bizler burada yalnızca kamu görevlilerinin değil,tüm vatandaşlarımızın adına üretimden gelen gücümüzü kullanarak ,yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz.

Vatandaşlarımızı açlığa ve yoksulluğa mahkum eden ekonomik politikalara;

Memurun ,işçinin ,emeklilerin,çiftçinin,işsizin,beşikteki bebeğin hatta doğmamış yavrularımızın sağlık ve sosyal güvenlik haklarını kısıtlayarak,sosyal güvenliğin finans açıklarını ve sorunlarını çözmek isteyenlere;

Aylık 145 YTL geliri olanların rızklarında gözü olanlara ;

DUR DEMENİN VAKTİ GELMİŞTİR!

Kamu görevlilerinin haklarını gasp edenler;

Toplum kesimlerini karşı karşıya getirerek aradan sıyrılmaya çalışanlar;

Gerçeği gizleyerek ,vatandaşlarımızı aldatma yolunu seçenler bilsinler ki;

BUNDAN SONRA HİÇ BİRŞEY ONLAR İÇİN ESKİSİ KADAR KOLAY OLMAYACAKTIR!

BİZLER İÇİN DE ARTIK SÖZÜN BİTTİĞİ YERE GELİNMİŞTİR!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak hükümeti yaptığı yanlıştan döndürmek üzere bugün yani 15 ocak 2008 Salı günü işe 1 saat geç gelerek uyarı eylemimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Umarız yurt genelinde yaptığımız bu eylemler yetkilileri düşünmeye sevk eder ve bizleri başka eylemler yapmaya mecbur bırakmazlar.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi