Ana SayfaEYLEMYÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİNİN YAYINLANMASI İÇİN DİLEKÇE KAMPANYASI EYLEMİ

YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİNİN YAYINLANMASI İÇİN DİLEKÇE KAMPANYASI EYLEMİ

Şu anda binlerce eğitim kurumu yöneticisi geçici olarak görev yapmaktadır. Binlerce öğretmen ise YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİNİN bir an önce yayınlanmasını beklemektedir.

Eğitim çalışanlarının talebini değerlendiren sendikamız, süreci hızlandırmak için bir dilekçe kampanyası yapmaya karar vermiştir. Ekte bulunan dilekçe örneğinin e-posta yoluyla Başbakanlık ve MEB’e gönderilmesi çözüme katkı sağlayacaktır.

BAŞBAKANLIK MAKAMINA/MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği 2002 yılından bu yana dört defa yayınlanmış ve yargı tarafından iptal edilmiştir. Yargının, iptal edilen son iki yönetmelik doğrultusunda yapılan tüm yönetici atamalarını da iptal etmesi problemi içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir.

Bu iptaller sebebiyle şu anda binlerce eğitim kurumu yöneticisi geçici olarak görev yapmak durumunda kalmışlardır. Geleceğinden emin olmayan geçici yöneticilerle, eğitim öğretim gibi çok ciddi bir alanda başarılı olunması mümkün görünmemektedir.

Yargının son iptali üzerinden bir yıla yakın bir süre geçmesine rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı gibi son derece önemli olan bir bakanlığın yönetici atama yönetmeliği olmaması bir hukuk devletine yakışmadığı gibi atama bekleyen binlerce öğretmenin de infialine sebep olmaktadır.

MEB tarafından hazırlanan yönetici atama yönetmeliği taslağıyla ilgili sendikaların görüşlerinin alınmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen, arzu edilen özelliklere sahip bir yönetmelik hala yayınlanamamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın büyüklüğüne ve önemine yakışır bir YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİNİN bir an önce yayınlanması ve mevcut belirsizlik ortamının son bulması eğitim-öğretimimiz açısından büyük öneme sahiptir.

Gereğini arz ederim. ……../……../2008

Okulu: Adı-Soyadı

T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi