Ana SayfaEYLEMİSRAİL’İN GAZZE’YE YAPTIĞI SALDIRILARI PROTESTO EYLEMİ

İSRAİL’İN GAZZE’YE YAPTIĞI SALDIRILARI PROTESTO EYLEMİ

Türkiye Kamu-Sen, İsrail’in, Gazze’ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıyı protesto etmek amacıyla İsrail Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.

Protesto gösterisine, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Türkiye Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu ve Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türkiye Kamu-Sen üyeleri katıldı.

İsrail’i alkış ve sloganlarla protesto eden Türkiye Kamu-Sen, “İsrail Filistin’den Defol”, “Hükümet Uyuma İsrail’e Göz Yumma” şeklinde sloganlar attı.

İsrail Büyükelçiliği önünde bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da, ard arda gelen şehit haberlerinin yüreğimizi yaktığını söylerken, teröre yönelik klişe açıklamalarla yetinilmemesi, terörün mutlak surette son bulması ve sorumlularının bulunarak en ağır şekilde hukuken ve toplumun tepkisiyle cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Akyıldız, İsrail’in insani yardım gemilerine yaptığı saldırıyla ilgili olarak da, İsrail’in uyguladığı devlet terörüne maruz kalındığını söyleyerek, uluslararası sularda yapılan bu saldırının, sivil ve silahsız vatandaşlarımızın katledilmesinin, İsrail’in hukuk tanımaz terörist uygulamalarının geldiği en son nokta olduğunu dile getirdi.

Akyıldız şunları söyledi: “Burada yalnızca masum insanlara değil, insanlığa kurşun sıkılmış, insanlık katledilmiştir. Dünya, İsrail’in uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayan vahşetine yalnızca seyirci kalmaktadır. 52 yıldır bütün insani değerleri ayaklar altına alan, kural tanımaz uygulamalarıyla kanımızı donduran İsrail’i uyarıyoruz: Bu saldırı uluslar arası sularda Türk Bayraklı gemilere yapılmıştır. Katledilenlerin büyük çoğunluğu, insani yardım taşıyan sivil, silahsız Türk vatandaşlarıdır. Bu saldırıyı gerçekleştiren İsrail, mutlak surette uyguladığı devlet terörünün bedelini de hesaplamış olmalıdır.

Türk kamuoyu önce yetkililerimizden sonra da Birleşmiş Milletler’den yıllardır hukuku hiçe sayan İsrail’den yaptıklarının hesabının sorulmasını beklemektedir. Bu hesap, caydırıcı ve İsrail’in yaptığına pişman olacağı etkinlikte olmalıdır. Türk milleti kendisine yapılan iyiliği de kötülüğü de hainliği de unutmayacak; kim olursa olsun teröriste, teröre destek verenlere ve devlet terörü uygulayanlara hak ettiği cevabı verecektir. Bunu özellikle nankör İsrail asla unutmamalıdır.”

Akyıldız, İsrailin insani yardım gemilerine yaptığı saldırının, Hatay, İskenderun Deniz Üs Komutanlığına yapılan PKK saldırısıyla eş zamanlı olmasına da dikkat çekti. Akyıldız, “İçimizdeki terör eyleminin Hatay, İskenderun Deniz Üs Komutanlığına yapılmasının, eş zamanlı olarak İsrail’in de terörist saldırısını özellikle bir Türk gemisine karşı gerçekleştirmesinin tesadüf olup olmadığı konusunu kamuoyunun takdirine sunuyoruz. İsrail’in de terörist saldırısını özellikle bir Türk gemisine karşı gerçekleştirmesinin tesadüf olup olmadığı konusunu kamuoyunun takdirine sunuyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi