Ana SayfaHABERLERBasın AçıklamasıARSENİKLİ SU KRİZİ ŞİMDİ DE OKULLARA TAŞINDI

ARSENİKLİ SU KRİZİ ŞİMDİ DE OKULLARA TAŞINDI

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok ilde, sularda arsenik miktarının standartların üzerinde olduğunun söylendiğini belirten Koncuk, “İnsanlarımız artık neredeyse şebeke suyunu kullanmaktan korkar olmuştur. Belediye başkanlarının tek yaptığı ise laf üretmek, konu üzerinden siyasi polemikler yapmaktan ibarettir. Hükümetin bu konudaki sessiz tutumuysa halkımız tarafından garipsenmektedir. Üzülerek söylüyorum ki, Türk halkının sağlığını bu derece ciddiyetle ilgilendiren bu durum karşısında, yöneticilerimiz; beceriksiz, basiretsiz ve kriz yönetmekten uzak bir tablo ortaya koymaktadırlar. Kimi bölgelerimiz arsenikli su krizi ile çalkalanırken, aslında en büyük tehlike okullarda yaşanacaktır. Şu ana kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda hiçbir önlem almadığı görülmektedir” diye konuştu. Çocukların, okullarda arsenik miktarı yüksek olduğu iddia edilen sulardan içeceğine işaret eden Koncuk, konuyla ilgili olarak velilerin Türk Eğitim-Sen’i de aradığını söyledi. Velilerin, çocuklarını okula endişeyle göndereceklerini belirttiğini söyleyen Koncuk, velilerin yetkililerin bir an önce önlem almasını istediğini bildirdi.
Genel Başkan Koncuk, bu noktada ilgili bakanlıklar tarafından öncelikle yapılması gerekenin riskli illerde şebeke sularının tahlillerinin hızla yapılması olduğunu belirterek sonuçların da kamuoyuna şeffaf bir şekilde açıklanması gerektiğinin altını çizdi. Koncuk, MEB’in ve okul yönetimlerinin ise şu tedbirler alması gerektiğini kaydetti:
-“Okullar, imkanları ölçüsünde sebil (su makinesi) temin etmelidir. Elbette su makinesi almak ve damacana su kullanmak maliyetli olacaktır. Okullarımızda hizmetli personelin ücretinin bile öğrencilerden toplanan paralardan ya da idarecilerin kendi ceplerinden karşılandığı düşünüldüğünde, bunun gerçekleşme ihtimali çok düşüktür. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı aciliyet arz eden illerdeki okullarımıza bu amaçla ek kaynak aktarmalıdır.
-Kantinlerde satılan ambalajlı suların markalı ve Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı olmasına dikkat edilmelidir.
-Tuvaletlerde “sular temiz değildir, kesinlikle içmeyiniz” şeklinde uyarı levhaları asılmalıdır.”
Koncuk, velilere de uyarılarda bulunarak, velilerin çocuklarını okula gönderirken yanlarında yeterli miktarda sağlıklı su bulundurmalarını sağlamasını istedi. Koncuk, öğretmenlerin de konuyla ilgili öğrencileri derslerde bilgilendirmesi ve çocuklara sık sık suların sağlıksız olduğunu hatırlatması gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Krizlere karşı her daim tedbirsiz kalan Milli Eğitim Bakanlığı da bir an önce söz konusu illerdeki İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile toplantı yapmalı ve okullarda su seferberliği ilan ederek, bir dizi acil önlem almalıdır. Aksi takdirde çocuklarımız büyük bir sağlık skandalının kurbanları olacak ve kansere dahi yol açan arsenikli su sağlıksız nesillerin yetişmesine neden olacaktır.”

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi