Ana SayfaHABERLERBasın AçıklamasıARTIK YETER! HAİNLERE TAVİZ VERİLMEMELİDİR

ARTIK YETER! HAİNLERE TAVİZ VERİLMEMELİDİR

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK’un Tokat’ta şehit edilen askerlerimiz ve terör ile ilgili basın açıklamasıdır

Tokat’ta hain pusuda 7 askerimiz daha şehit edildi. PKK ve taşeronları yönetim zafiyetinden de şımararak günlerdir ülke genelinde terör estirmektedir. Açılım, Habur rezaleti derken iyice azan teröristler adeta “köpeksiz köyde değneksiz gezer” olmuştur.

Son yaşananlardan, tedbir alınmadığı takdirde terör eylemlerinin hız kazanarak devam edeceği anlaşılmaktadır. Sayın Başbakan ve İktidarı oluşturanlar artık gerçeği görmeli ve terör örgütüne karşı ne yapılması gerekiyorsa yapmalıdır. Teröre, terör örgütüne ve taşeronlarına karşı artık KEMİKLİ SİYASETİN zamanı gelmiş, hatta geçmektedir.

Milletimizin ve ana, babaların yüreklerini yakanlar, artık, layık olduğu muameleye tabi tutulmalıdır. Teröristin sırtını sıvazlayarak, teröre teslim olarak ancak, milletimize yeni acılar yaşatırsınız. Son beş ayda siyaseten yaşananlar PKK terör örgütünce zafer kazanmak olarak algılanmış ve kirli emellerine ulaştığını düşünen terör örgütü ve taşeronları artık, iyice gemi azıya almıştır.

Büyük şehirlerimiz ve Güney Doğu ve Doğu Anadolu’da bir çok şehirde düğmeye basan PKK ve Taşeronları sokakları cehenneme çevirerek şehir merkezlerini eylem alanı ilan etmiştir. Bu şekilde terör hareketleri ile intifada tipi şehir terörünün her geçen gün artırılması ve halkla emniyet güçleri karşı karşıya gelmiş gibi bir ortam yaratılarak, Türkiye’nin, Dünya Kamuoyunda  zor durumda bırakılması ve PKK’nın haklılık kazanması planlanmaktadır. Ancak, Türkiye İsrail, PKK intifada örgütü değildir. PKK Türk Kürt hedef gözetmeksizin insanlarımızın canına kast eden, taşeron bir suç örgütüdür.

PKK Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi de değildir, Doğu ve Güney Doğu halkı büyük bir çoğunlukla PKK terörüne karşıdır ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünden yanadır. PKK, yandaşları ve onları besleyenler şunu bilmeli ve aklından çıkarmamalıdır:Türkiye ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür, hangi tür terör olayı yaratılırsa yaratılsın, PKK ne yaparsa yapsın bu gerçeği değiştiremeyecek, Aziz Milletimizin birlik ve beraberliğini yok edemeyecektir. PKK ve taşeronları bin yıllık kardeşliği bozamayacak, bölücüler eninde sonunda hüsrana uğrayacak ve akıttıkları kanda boğulacaktır. PKK’ya hangi ad altında olursa olsun şirin gözükmeye çalışan aymazları, bu ihanete seyirci kalanları milletimiz ve tarih affetmeyecektir.

Bu günlerde yapılması gereken en en önemli çalışma, milletimizin birlik ve beraberliğini çok daha yüksek bir sesle haykırmak olacaktır. İktidar sahipleri de, milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmek yerine, etnisite temelinde politikalar ve söylemlerden titizlikle kaçınmalıdır. Terörün kökünün kurutulacağı bizzat sayın Başbakan tarafından ısrarla ifade edilmeli, açılım, demokratikleşme gibi, esasen, içi boş ve terörü azdırmaktan ve şımartmaktan başka bir işe yaramayan ifadelerden derhal vazgeçilmelidir. Pişmanlık yasası veya herhangi bir af ile terör örgütü mensuplarının salıverilmesi uygulamasına derhal son verilmeli, Devlet gücünü göstermeli ve PKK terörüne karşı olan Doğu ve Güney Doğu halkının arkasında durmalı, güvenliğini sağlamalı ve cesaretlendirilmelidir. Şehir merkezlerinde terör faaliyetlerine göz yumulmamalı, müsamaha gösterilmemelidir.

Türk Eğitim Sen olarak, 08/12/2009 tarihinde ülke genelinde basın açıklamaları yaparak terörü ve teröristi lanetliyoruz. Şehitlerimize rahmet, aileleri ve Aziz Milletimize başsağlığı ve sabır niyaz ediyoruz.

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi