Ana SayfaHABERLERBasın AçıklamasıSENDİKA YASASININ ÇIKARILMAMASININ SORUMLUSU HÜKÜMETTİR

SENDİKA YASASININ ÇIKARILMAMASININ SORUMLUSU HÜKÜMETTİR

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı açıklamayla toplu sözleşme yapılmasına imkan sağlayan yasa tasarısının çıkarılmamasının sorumlusu olarak hükümeti gösterdi.

 

Genel Başkan konuyla ilgili aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.

 

‘Kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan referandumun üzerinden 17 ay,

Toplu sözleşme ile ilgili kanun taslağının tartışıldığı üçlü danışma kurulu toplantılarının üzerinden 6 ay,

Bu taslağın bakanlar kuruluna gönderilmesinin üzerinden 3 ay,

Tasarının taslak haline gelip, alt komisyona  gönderilmesi üzerinden de 1 ay geçmiştir.

 

Ancak, 2 milyon 600 bin kamu görevlisi, 1 milyon 800 bin memur emeklisi, sayıları yüz binleri bulan dul, yetim, şehit yakınları ve gazilerimiz ile 45 bin 4/C’li ve bunların aileleriyle birlikte toplam 20 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren toplu sözleşme kanun tasarısı bir türlü TBMM Genel kuruluna gelememiştir.

 

İlkleri yapmakla övünen iktidar, bir ilke daha imza atmış ve tarihinde ilk defa memurlar zamsız maaş almışlardır. Şimdi ise bu durumun sorumluluğunu sendikaların üzerine atarak vatandaşlarımızın tepkisinden kurtulmaya çalışmaktadırlar.

 

Kanun TBMM alt komisyonuna bir ay önce gelmiş ve komisyon sadece bir kere toplanmıştır. Yasanın gecikmesine neden olarak sendikaları gösteren iktidar, komisyonun toplanmamasından da mı sendikaları sorumlu tutacaktır.

 

Türkiye Kamu-Sen olarak talebimiz bellidir. Bizler, ILO standartlarına uygun, uluslar arası sözleşmeleri gözeten, geniş temsil, gerçek toplu pazarlık ve tarafsız bir hakem kurulu istiyoruz. Hükümet, 17 aydır bu hassasiyetlerimizi gözeterek bir kanunu çıkartamıyorsa, bunun sorumluluğundan, sendikaları suçlu göstererek kaçamaz.

 

Aradan geçen 17 ayda, TBMM gündemine sayısız kanun getiren, Şike yasasını meclisten iki kere geçiren, sosyal güvenlik kanununda değişikliğe giden, milletvekili maaşlarını artıran tasarıyı 15 dakikada oylatan hükümet, MİT kanunu olarak bilinen kanunu bir gün içinde meclisten geçirip ertesi gün de cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasını sağlayabilmiştir. Dolaysıyla eğer hükümet tasarıyı meclisten geçirmek istiyorsa elini bağlayan yoktur.

 

Hükümetin işi sürüncemede bırakması nedeniyle üç aydır zamsız maaş alan, 9 aydır maaşları enflasyon karşısında sürekli eriyen memurlarımız elektrik, su, doğalgaz faturalarını geç ödediğinde, vergilerini bir ay geciktirdiğinde gecikme bedeli ödemek zorunda kalmaktadır.

 

Bu nedenle, 1 Ocak 2012’den geçerli olmak üzere zam yapılmayan her ay için memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamma ilave olarak telafi artışı istiyoruz.

 

Hükümet, 20 milyon vatandaşımızın ümitle beklediği kanunu adalet ve demokratik ilkelerden dışarı çıkmadan,  bir an önce yasalaştırmak zorundadır. Aksi takdirde, suçu sendikalara ve bürokratlara atarak 20 milyon vatandaşımızın ahından kurtulacağını sananlar büyük yanılgı içindedirler.’

 

İsmail Koncuk

Genel Başkan

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi