ESKİŞEHİR’DE ŞUBE MÜDÜRÜNE YAPILAN HAKSIZLIK YARGIDAN DÖNDÜ

Ancak KAYA; MEB tarafından önce Bilecik’in Bozhüyük İlçesine, daha sonra Bilecik’in Pazaryeri İlçesine Şube Müdürü olarak verildi. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü; KAYA’nın yerine ise 19 Temmuz 2007 tarihinde Hasan YOLDAŞ adlı kişiyi, atama şartlarını taşımamasına rağmen atadı.

İşte bu haksızlık, hukuksuzluk üzerine konu yargıya taşındı. Turhan KAYA, atanma şartlarını taşımayan Hasan YOLDAŞ’ın atamasının iptali için dava açtı. Ancak Eskişehir 2. İdare Mahkemesi davanın reddine karar verdi. Bunun üzerine Turhan KAYA temyize gitti. Danıştay 2. Dairesi de, Eskişehir 2. İdare Dairesi’nin kararını bozdu. 

Türk Eğitim-Sen hukukun üstünlüğüne inanan bir sendikadır. Bakanlığın yaptığı haksızlıklara karşı her zaman yargıya başvuran sendikamızın aldığı bu sonuç, usulsüzlüklere kapısını açanlara karşı kazanılmış büyük bir başarıdır. Türk Milli Eğitimini yönetenlerin kariyer ve likayate dikkat etmesi, hukukun üstünlüğü ilkesini göz ardı etmemesi ve şeffaf olması gerekmektedir. Aksi takdirde mahkeme kararları yüzlerine tokat gibi çarpacaktır.

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.