Ana SayfaHABERLERMevzuatOTOMATİK PİLOTUN DİŞLİLERİ SÖKÜLÜYOR (BURSA 23-24)

OTOMATİK PİLOTUN DİŞLİLERİ SÖKÜLÜYOR (BURSA 23-24)

Eski Bakan Hüseyin ÇELİK tarafından, Devlet Memurları Kanununun 76. maddesinin arkasına sığınılarak yapılan yönetici atamalarında  durdurma kararları devam ediyor.

 

Üyemiz Adem TAYYAR’ın başvurusu üzerine; Bursa 1. İdare Mahkemesinin vermiş olduğu karar ile İnegöl Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısı olarak görev yapan Cavit YAKŞİ’ı İnegöl Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi’ne müdür olarak yapılan atamasını durdurmuştur.

 

Bursa ili, İnegöl ilçesi, Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi kurucu müdürlüğünü yürüten üyemiz Hüseyin Avni  OKUMUŞ’un başvurusunu değerlendiren Bursa 2. İdare Mahkemesi adı geçen okula İnegöl Anadolu İmam-Hatip Lisesi İngilizce ÖĞRETMENİ Zakir ÖZDEMİR’in okul müdürü olarak yapılan atamasını durdurmuştur.

 

Bu şekilde yapılan tüm yönetici atamalarının iptal edilmesi için Bakanlığa yaptığımız başvurumuza cevap bekliyoruz.

 

Sendikamız Türk Eğitim-Sen üyeleri tarafından açılan bireysel davaların dışında ayrıca 76. maddeye göre yapılan bütün atamaların 16.07.2009 tarihinde Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesine dava açmıştık. Bunun sonucunu da sabırsızlıkla bekliyoruz.

 

 

 

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi