Ana SayfaHABERLERMevzuatTARAF’IN YAZARINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

TARAF’IN YAZARINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında tarafını bir kez daha belli eden taraf gazetesi ve yazarı  Sevan NİŞANYAN ; Türkiye Cumhuriyetinin gereğinden fazla yaşadığını ileri sürerek Atatürk’ün öğretilerini ilke ve inkılâplarını kan-vatan-düşman olarak tasvir etmiş, bu öğretilerin ülkeyi esir ettiğini ve bunları rafa kaldırarak yeni şeylerin (yeni yönetim biçimlerinin) düşünülmesi gerektiğini tavsiye etme densizliğini göstermişlerdir, Ulu Önder Atatürk’ün Türk Gençliğine bıraktığı en önemli miraslarından biri olan Gençliğe Hitabe alaya alınmış, dalga geçilmiş, bu suretle Türk Milletini ve Atatürk’ü aşağılayan bir yazı Cumhuriyetin ilan edildiği gün .

 

Türkiye Cumhuriyeti Bağımsız ve Demokratik bir Türk devletidir. Hiçbir kavim ya da insan Türkiye Cumhuriyetini ve kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aşağılayamaz hor göremez. Bunun aksine çalışan haddini bilmezlerin ergeç yasalar tarafından cezalandırılacağı inancındayız.

 

Söz konusu gazetenin editörü Ahmet ALTAN ve sözde yazarı Sevan NİŞANYAN hakkında “Cumhuriyeti, Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmayı basın yolu ile Teşvik-Türklüğe Hakaret ve 5816 Sayılı Yasanın İhlal edilmesinden dolayı suç duyurusunda bulunulmuştur.

 

Türk Eğitim-Sen olarak Türkiye Cumhuriyetine ve Türk Milletine karşı olan tüm pervasız saldırılara karşı mücadelemiz devam edecektir.

 

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi