Ana SayfaHABERLERMevzuatDANIŞTAY’IN KATSAYI ZULMÜ

DANIŞTAY’IN KATSAYI ZULMÜ

Üniversiteye girişte Meslek Liseleri ile Genel Liseler için farklı katsayı uygulaması gibi adalet ve mantık ile bağdaşmayan bir uygulamayı ortadan kaldıran YÖK Yönetmeliğinin yürütmesini durduran Danıştay’ın verdiği bu karar, hukuki gerekçelere uygun bir karar değildir. Kamuoyunda ve eğitim camiasında büyük infiale sebep olmuştur.

Danıştay daha önce YÖK’ün 97 yılında aldığı katsayı kararı için “Yetki yasalar çerçevesinde YÖK’ündür” kararı verirken, şimdi “Bu konuda düzenleme yapma yetkisi YÖK’de değildir” demektedir. Birbiriyle çelişen bu kararları veren Danıştay hangi saiklerle aynı konuda zıt karar verebilmektedir. Akıl ve iz’an sahibi herkesin merak ettiği bu sorunun cevabı bir muamma olarak kalmamalıdır.

 

Bizler her şeye rağmen hukuka güveniyoruz ve isabetli olmayan yargı kararlarının yine yargı yoluyla düzeltilmesini bekliyoruz.

YÖK’ün Danıştay’da bir üst makam yapacağı itirazın değerlendirilerek, hukuka, ülke gerçeklerine, pedagoji ilmine uygun olmayan ve pek çok Meslek Lisesi öğrencisini mağdur edecek bu kararın düzeltileceğini  umuyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi