ESKİ BAYBURT VALİSİNİN KULAKLARI ÇINLASIN!

Bir siyasi partimizin Genel Başkan Yardımcısı 12.03.2010 tarihinde saat 18:00 de Bayburt Halk Eğitim Merkezi’nde “Çözülen Türkiye” konulu panele konuşmacı olarak katılmıştır. Bu panele; esnaf, işçi, memur, gazeteci, vb birçok kişi katılıp dinlemiştir. Ancak dinleyiciler arasında bulunan öğretmenler hakkında İl Mili Eğitim Müdürlüğü disiplin soruşturması başlatmış ve bu panele katılmalarından dolayı öğretmenlere disiplin cezası verilmiştir.

Türk Eğitim Sen olarak; herhangi bir siyasi parti yetkilisinin paneline katılarak, sadece dinleyen; siyasi bir amblem taşımayan, siyasi bir slogan atmayan öğretmenlere soruşturma açıp, ceza verilmesinin mantıklı bir gerekçesinin veya hukuki bir dayanağının olmadığı Bayburt Valiliğine ve Bayburt ili ve ilçeleri milli eğitim müdürlüklerine bildirilmiştir. Bu cezaların verilmesinin kamuoyu nazarında Bayburt Valiliğini zor durumda bırakacağı her ortamda dile getirilmiştir.

 

Türk Eğitim Sen olarak bu cezaların iptali için açtığımız davalar Trabzon İdare Mahkemesince incelenmiş olup ceza verilmesini gerektirir bir durum olmadığından bahisle cezalar iptal edilmiştir. Bayburt Valiliği’nce Bayburt’ta eğitim çalışanlarına yapılan zulüm Türk Eğitim Senin çabasıyla engellenmiştir. Bu kararın bazı Valileri, İl Milli Eğitim Müdürlerine ders olmasını diliyoruz. Zulüm payidar olamaz, Türk Eğitim Sen zulme ve zalimlere asla fırsat vermeyecektir.

 

 

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.