SÖZLEŞMELİLERE YENİ HAKLAR

Türk Eğitim Sen olarak sözleşmeli öğretmenlerle ilgili bir çok hak elde ettik. Konfederasyonumuz Türkiye Kamu Sen ile beraberce, Toplu Görüşmelerde de sözleşmeli personel konusunda talepler ortaya koyduk. Aşağıdaki kazanımlarımız sözleşmelilerin bir nebze de olsa yüreğine su serpecektir.

Türk Eğitim Sen, sözleşmeli, kadrolu ayrımı yapılmaksızın bir yeni düzenleme olmasını ve tüm sözleşmelilerin kadroya alınmasını talep etmektedir. Gerek 4/B’li gerekse 4/C li personel ile ilgili mücadelemiz aralıksız devam edecektir.

İHA’NIN HABERİ
Bakanlar Kurulunda kamuda çalışan sözleşmeli personele yönelik kararnamenin gündeme geldiğini anlatan Çiçek, kararname ile sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda değişiklik yapıldığını bildirdi. Çiçek, şu bilgileri verdi:

“Bu değişiklik sözleşmeli çalışanlarda doğum izninin ücretli verilmesiyle ilgilidir. Böylece sözleşmeli kadın personele doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 olmak üzere toplam 16 hafta süre ile ücretli doğum izni verilebilecektir. Askerlik dönüşü yeniden işe alınabilmesine sözleşmeli personelin imkan getirilmektedir. En az 1 yıl görev yapmak şartıyla karşılıklı görev yeri değişikliği yapılabilmesine imkan sağlanmaktadır. Eş durumu veya sağlık nedenlerine dayalı olarak belli şartlar dahilinde kurum içi görev yeri değişikliği yapılabilecektir. Eşi şehit olan personelin bir defaya mahsus olmak üzere kurum içi görev yeri değişikliği yapılabilmesine imkan getirilmektedir.”

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.