2+2 ZAM YALANI

Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikalar, toplu görüşmelerde en son nokta olarak kamu işçilerine toplu sözleşmelerde verilen zammın aynısının memurlara da verilmesini talep etmiştir. Bu rakam 140 YTL’dir. 140 YTL’nin dağılımı şu şekildedir.
1) 2+2 zam (ortalama memur maaşlarında 20+20 zam anlamına gelmektedir. Bu zammın düşük olmasının sebebi; üst gelir gruplarıyla alt gelir grupları arasında yıllardır oluşan uçurumun daha da artmasını önlemektir. Bu zammın 2+2 değil de, 5+5 olması alt gelir gruplarıyla, üst gelir grupları arasındaki maaş farkını daha da açardı. 5+5 olsaydı 730 YTL maaş alan bir devlet memuru yıllık 73 YTL zam alırken, 2500 YTl alan üst gelir grubundan bir memurun bir yıllık zammı 250 YTL olurdu. Bu sebeple yüzdelik zam oranı düşük tutularak denge tazminatı ve taban aylığı gibi maaş kalemlerinin artırılması daha adil ve hedeflerimize daha uygun bulunmuştur.)
2) 20+20 YTl denge tazminatı. Bu rakamlar sonucu denge tazminatı Ocak 2008’de 110 YTL’ye, Temmuz 2008’de ise 130 YTL’ye çıkacaktır.
3) 15+15=30 YTL taban aylığa zam (Hükümetin teklifi), Bizim teklifimiz 30+30 iken, Hükümetin 15+15 teklifi üzerine 20+20=40 YTL’ye düşürülmüştür.Ancak biz 30+30’dan 20+20’ye düşerken Hükümet 15+15’den 20+20’ye çıkmamıştır. Bu durumda Hükümetin son teklifini esas aldığımızda birinci altı ay 15, ikinci altı ay 15 olmak üzere 30 YTL taban aylığa zam alınabilecek.
4)Toplu Görüşme Primi 5 YTl olarak kabul edildi. ( Bu prim sadece sendika üyelerine verilecektir. Bu primin art niyetli kişilerin açıkladığı gibi sendika aidatı olmadığı, sendika üyelerinin cebine kaldığı artık bilinmelidir. Sendika aidatlarında 1 kuruşluk bir artış bile söz konusu değildir.)
Bu durumda Hükümet’in en son teklifi esas alındığında teklif edilen ortalama memur zammı yıllık 115 YTL olmaktadır. Bu zam teklifi dahi sendikamız tarafından imzalanmamış, konu Uzlaştırma Kuruluna taşınmıştır. Uzlaştırma Kurulu Karaından sonra Hükümetle tekrar bir araya geinerek son bir değerlendirme yapılacaktır. Memurun menfaatine olan her unsur değerlendirilmektedir.
Türk Eğitim Sen olarak, kamuoyunu ve kamu çalışanlarını aldatmaya yönelik kişi ve kurumları şiddetle kınıyor ve bütün kamu çalışanlarını art niyetli, sendikamız düşmanı kişi ve kurumlara karşı uyanık olmaya davet ediyoruz.
SON OLARAK ŞUNU TEKRAR AÇIKLIYORUZ, BİZİM İSTEDİĞİMİZ ORAN İŞÇİLERE VERİLEN ORAN OLAN 140 YTL’DİR. HÜKÜMETİN SON TEKLİFİ İSE ORTALAMA MEMUR MAAŞLARINDA YILLIK 115 YTL ARTIŞ MEYDANA GETİRMEKTEDİR. ARADA 25 YTL’LİK BİR FARK KALMIŞTIR. UZLAŞTIRMA KURULU KARARINDAN SONRA ÜYELERİMİZİN MENFAATİNE OLAN TAVIR NEYSE, O TAVIR ORTAYA KONULACAKTIR.

Halen yukarıdaki gerçeklerin aksini iddia eden kişi ya da kuruluşlar, her kim ise, ya söylediklerini ispat etmelilerler, ya da art niyetli müfteridirler. Bu kişi veya kuruluşlar memurun lehine iş yapmadıkları gibi; ya memuru hükümete pazarlamak için bir gayret içerisindedirler, yada bu gayret içerisinde olanlara alet olan bir takım kişilerdir.

KAMUOYUNA VE ÜYELERİMİZE SAYGIYLA DUYURULUR
                                                    TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi