EŞ DURUMU REZALETİ

Stajyerlik dönemlerinde, stajyerlik sonuna kadar eş durumunu özür grubu olarak kabul etmeyen, tayin isteğini stajyerliğin kaldırılması şartına bağlayan Milli Eğitim Bakanlığı, stajyerliği kalkmış yüzlerce öğretmen çifti bir birinden 100-150 km uzakta ilçe merkezlerinde görevlendirerek, ailelerin parçalanmasına seyirci kaldı.
Sendikamızı arayan bir çok öğretmen, yaşadıkları problemin bir an önce çözülmesini talep ettiler. Milli Eğitim Bakanlığına ateş püsküren öğretmenler, kutsal aile kavramının hiçe sayıldığını ifade ederek, mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.
Türk Eğitim Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığını uyarıyoruz;” Aileleri parçalamayın, böyle bir uygulama, öğretmen verimliliğini son derece azaltacak bir sonuç doğurmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Aile bütünlüğünü sağlamak hususunda ciddi tedbirler alınmalıdır. Öğretmeni kazanmadan eğitimde bir başarı sağlayamazsınız.”

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.