KERKÜK’TE SOYKIRIMA GÖZ YUMULAMAZ

Irak Türkleri Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Kemal BEYATLI’nın basın açıklamasını desteğimizi göstermek adına sitemizde yayınlıyoruz.
Değerli Basın Mensupları,
28 Temmuz 2008 tarihinde Peşmerge grupları tarafından Kerkük’ü ateş çemberine çevirdiklerini yıllardan beri aynı şekilde saldırganlıklarını bütün çıplaklığıyla görsel basın aracılığıyla dünya bir kez daha görmüştür. Dünya Türkmenlerin bir kez daha haklı olduklarını ve baskı altında yaşamlarını sürdürdüklerine de tanık olmuştur. O gün Türkmenler büyük bir katliamın eşiğinden geri dönmüştür.
Kürt gruplarının orman kanunu ilkesine göre davrandıkları her fotoğraf karesinden her video çekiminden görmek mümkündür.

Değerli Basın Mensupları;
Canlı bomba senaryosunun içeriğini irdelediğimiz zaman Peşmergelerin yürüyüşü sırasında canlı bombanın patlatılması düşündürücüdür! Silahlı peşmergelerin ve silahlı Kürt polislerin himayesinde olan bir yürüyüşe bu eylem nasıl gerçekleştirildi?! Daha ilginci o gün ABD güçleri adeta şehri terk etmiş gibiydiler! Her cadde ve sokakta ciplerle ve tanklarla cirit atan ABD askeri o gün neden ortalıkta yoktu? Bunu da düşünmek lazım!
Bu senaryo Kerkük şehrini ele geçirmek için ve Türkmenleri katletmek için Peşmergeler tarafından düzenlenmiş bir eylem olduğu apaçık ortadadır.
Bu kaosu yaratanlar can ve mal kaybına sebebiyet vermelerinin yanında birde 17 Türkmen kardeşimizi kaçırıp ve 28 Temmuz gününden beri Peşmerge tarafından ağır işkencelere tabii tuttukları haberini alıyoruz. Şubat 2003 yılında KDP peşmergeleri Irak Türkmen Cephesine saldırarak güvenlik amiri olan Emir İzzet kardeşimi kaçırıp ve akabinde hiçbir mahkeme kararı olmadan dikte bir anlayışının emriyle ömür boyu Erbil mahpushanesine atıldığı nasıl yapıldıysa şimdide yapmış oldukları cinayeti Türkmenlere yıkmaya çalışıyorlar.
2 gün önce Star TV. de seyretmişsiniz; eli kanlı Peşmerge grupları vahşice Türkmen binalarına saldırdıklarını ve araçları yaktıklarını hiçbir yoruma gerek kalmadan gördük. Oradaki Türkmen güvenlik görevlileri saldırganlara hiçbir ateş açmadıklarını da gördük. Aksi takdirde Türkmen binalarının önünde yüzlerce Kürt ölürdü. Ama bu kadar vahşice saldırılar olmuş saldırganlardan hiçbiri yara bile almamıştır.
Biz burada tekrar ediyoruz: her türlü terör eylemini lanetliyoruz. İnsanları öldürmekle bir yere varılamayacağını söylüyoruz.
17 Türkmen kardeşimizin sağlık durumlarından ve hayatlarından endişeliyiz. Bize gelen bilgilere göre ağır işkence altındadırlar. Aileleri perişan durumda. Ülkede kanun varsa polis varsa ne diye bir grup peşmerge tarafından kaçırılıp sorguya çekiliyorlar?! Burada ABD yetkililer ve Irak Hükümetini göreve çağırıyoruz. Acilen bu insanlarımızın serbest bırakılmaları için gereğini yapmalarını istiyoruz.   
Değerli Arkadaşlar,
Diğer bir ilginç olay 2 gün önce Kerkük il meclisinde Kürt grupları kafalarına göre Kerkük’ü Irak’ın kuzey yönetimine bağlamak için karar aldıklarını duyduk. Yasal dayanağı olmayan bu girişimlerinde Kerkük’te kargaşa yaratarak ve bir oldu bittiyle şehri ele geçirmeye çalışılmaktadır.
Değerli Basın Mensupları,
Huzur ve barış içinde Irak’ta yaşamak istiyoruz. Ancak KDP ve KYP peşmergeleri üst üste yarattıkları kargaşalarla Irak halkını tedirgin etmektedir. Bu nedenle geçmişte dile getirdiğimiz gibi tekrar ediyoruz Barış ve Huzur silahların gölgesinde sağlanamaz.
Şu andaki Türkmen bölgeleri  peşmergeler tarafından işgal altındadır. Bu kaosa son vermek için ve ikinci bir Bosna’yı yaşamamak için:
Birleşmiş Milletler ve NATO güçlerini Kerkük’e gelmesini istiyoruz. Ayrıca Afganistan’a,  Lübnan’a ve dünyanın birçok ülkesine barış gücünü gönderen Türkiye’nin de barış gücünü Kerkük’e göndermesini istiyoruz.
Hiçbir güç Irak’ta Türkmenleri yok edemez.
KERKÜK TÜRKTÜR TÜRK KALACAK
KERKÜK CANİLERE MEZAR OLACAK

Kemal BEYATLI
Irak Türkleri Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı

 

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.