İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE YUMURTA YAĞMURU!

Dünyanın gözü  önünde, masum Filistinlileri çocuk kadın demeden katleden İsrail’i protesto etmek için İsrail Büyükelçiliği önünde eylem düzenlendi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Konfederasyon’a bağlı sendikaların Genel Başkanları büyükelçillik önünde İsrail aleyhine sloganlar atarak büyükelçiliğe siyah çelenk bıraktılar. Bircan Akyıldız, burada yaptığı konuşmada İsrail’in bir insanlık suçu işlediğini belirterek,buna seyirci kalan devletleri harekete geçmeye davet ederek, ”İsrail’in dünyanın gözü önünde masum insanları katlettiğini” söyledi. Saldırılarda yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini anımsatan Akyıldız, kendini ”hak ve demokrasi savunucusu” olarak tanıtan devletlerin ise saldırıyı seyrettiğini ifade etti. Tepkilerini ve taraf olduklarını göstermeleri gerektiğini kaydeden Akyıldız, saldırıların birilerinin kötü niyetini ortaya koyduğunu kaydetti.Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, konuşmasına şöyle devam etti; "Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren İsrail bir kez daha dünyanın gözü önünde masum insanları katletti. Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısı yüzünden yüzlerce insan hayatını kaybetti, binlerce yaralı hastanelerde yaşam savaşı veriyor. Kendini insan hakları savunucusu olarak tanıtan ve demokrasinin yılmaz savunucusu olarak kendini tanıtan diğer büyük devletler ise bu vahşeti sadece seyretti. Aylar öncesinden planlanın bu hain saldırının devamının geleceğini de açık açık söyleyen İsrail artık sabırları taşırmıştır. İnsan suçunun ötesinde yapılan bu saldırıya karşı tepkimizi ve tarafımızı net bir şekilde göstermeliyiz. Barış naraları atılan bir dönemde bölgede yapılan bu saldırı birilerinin kötü niyetini de açıkça ortaya koymuştur. Masum insanları çoluk çocuk demeden katletmeyi marifet sayan bir anlayışla nasıl barış sağlanacaktır! Saldırılar hala devam etmektedir, kendini bilmez İsrail, birilerine güvenerek tepkilere aldırmaksızın katliamını devam ettirmektedir. Türkiye Kamu-Sen camiası olarak, yüzlerce masum insanın canına kıyan katil İsrail’i kınıyor; tüm dünya devletlerini, özellikle Birleşmiş Milletler teşkilatını, bir an önce İsrail’e karşı harekete geçmeye davet ediyoruz."
Açıklamanın ardından gruptakiler, beraberlerinde getirdikleri yumurtaları ve kar toplarını büyükelçiliğe attı.  
Daha sonra Akyıldız, beraberindeki heyet ile üst aramasından sonra büyükelçiliğe, ”Türkiye Kamu-Sen” yazılı siyah çelenk bıraktı. Protesto, grubun duasıyla sona erdi.

 

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.