ADALETİNİZ BU MU, YENİ YPK KARARI MI, YENİ KARGAŞA MI?

Ancak bazı çevreler, Türkiye Kamu-Sen’in bu tavrını anlamakta güçlük çekmektedir. Bizler, sorunların çözümü yolunda tespit ve öneri geliştirdikçe, bu çevreler sorunların daha da içinden çıkılamaz hale gelmesi için çaba sarfediyorlar.
Türkiye Kamu-Sen, Denge tazminatı, ek ödeme ve Yüksek Planlama Kurulu Kararı uygulamasındaki aksaklıkların çözümünü istedi.
Türkiye Kamu-Sen, kamuda eşit işe eşit ücret ilkesinin gerçek anlamda hayata geçmesini istedi.
Türkiye Kamu-Sen, kurumlar arasındaki ücret farklılıklarının giderilmesini istedi.
Türkiye Kamu-Sen, kamu görevlilerinin açlık ve yoksulluk sınırındaki maaşlarının kademeli olarak refah seviyesine çıkarılmasını istedi.
Türkiye Kamu-Sen, adil, eşitlikçi, iş güvencesinden ödün vermeyen, yönetişim anlayışının hayata geçirildiği, çalışanların ve hizmet alanların memnuniyetinin sağlandığı bir kamu personel sistemi istedi.
Türkiye Kamu-Sen, kamu görevlileri için toplu sözleşme ve grev hakkı istedi.
Ancak her seferinde, konfederasyonumuzun taleplerini yerine getireceğine dair söz veren yetkililer; karar alma ve uygulama sürecini kapalı kapılar ardında geçirdiler ve yine yanlışlar ve adaletsizlikler ortaya çıkardılar.
İmzalanan her kararname, çıkarılan her kanun yeni bir adaletsizliğe, yeni bir belirsizliğe neden oldu. Yapılan her işlem, sorunları çözmek yerine yeni sorunlar doğurdu.
Şimdi; 375 sayılı KHK’nin Ek 3. Maddesi Uyarınca Yapılacak Ek Ödemeye İlişkin Karar İle Bazı Bakanlar Kurulu Kararlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararını hazırlayan  Maliye Bakanlığı yetkililerine soruyoruz! Biz, bugüne kadar sizden ne istedik? Siz, bize ne söz verdiniz? Bu kararda neler var?
Bu kararda yeni adaletsizlikler var. Bu kararda kapalı kapılar ardında Türkiye Kamu-Sen’i yıpratmaya çalışan yandaş sendikaların, iş bilmezlikleri nedeniyle işleri eline yüzüne bulaştırmaları var.
Çıkarılan bu kararname, kamudaki bütün dengeleri alt üst edecektir. Kamuda Teknik Hizmetler Sınıfına dahil kadrolarda görev yapanlar arasında teknisyen, tekniker gibi ünvanlarda çalışanlar da idari kadrolara atanıyorlar. Bu çalışanlarımızın yaşadığı adaletsizliği Türkiye Kamu-Sen’in önerilerine kulak tıkayarak çözmeniz mümkün değildir.
El ele verip, kamuda Genel İdare Hizmetleri Sınıfından gelen idarecilerle, Teknik Hizmetler Sınıfından gelen idareciler arasında yeni bir adaletsizlik ortaya çıkardınız. Tebrik ederiz!
Yaptığınız her işle kamuda yeni bir sorun daha yarattınız. Tebrik ederiz!
Döner sermayeli kurum ve kuruluşlardaki mahsuplaşma sorununu çözmediniz. Tebrik ederiz!
İller Bankası’nda çalışanların yıl içinde 6 aylık dilimler halinde aldığı ikramiyenin ek ödeme ile mahsuplaşmasının peşin yapılması nedeniyle ortaya çıkan mağduriyete son vermediniz. Tebrik ederiz!
Adliyelerde çalışan personele verilen “yol tazminatı”nın kaldırılmasına rağmen, hala bu tazminatın ödeniyormuş gibi kabul edilmesi ve ek ödemenin dönem sonunda artık olmayan bir tazminatla mahsup edilmesinden doğan aksaklığı gidermediniz. Tebrik ederiz!
Başbakanlıkta çalışan personelin fazla mesai adı altında ödenen aylık maktu tutarın kaldırılarak ek ödemeye dönüştürülmesinin ardından, bu personelin fiilen yaptığı fazla mesai karşılığında ödeme yapılmaması sorununu çözmediniz. Tebrik ederiz!
Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda fiilen yapılan fazla mesai karşılığında alınan ücretlerin ek ödeme tutarından mahsup edilmesi sorununu çözmediniz. Tebrik ederiz!
Çevre ve Orman Bakanlığı’nda mühendis unvanı ile çalışmakta iken sınav kazanarak uzman olan personelin, maaşlarının azalması sorununu çözmediniz. Tebrik ederiz!
SHÇEK’te öğretmenlerle birlikte görev yapan hemşire, sosyal çalışmacı vb. unvanlardaki personelin ek ödemeden faydalandırılmaması sorununu çözmediniz. Tebrik ederiz!
Teknik şef olarak çalışanların, mühendislerden üst unvanda olmalarına rağmen ek ödeme alamamalarından dolayı maaşlarının düşük kalması sorununu çözmediniz. Tebrik ederiz!
Diyanet İşleri’nde genel idare hizmetleri sınıfında çalışan personelin özel hizmet tazminat oranlarına daha önce yapılan 25 puan artışın ek ödeme olarak kabul edilmesinden dolayı, bu personelin ek ödeme oranlarının düşük belirlenmesi sorununu çözmediniz. Tebrik ederiz!
Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversiteler başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu görevlilerimizin sorunlarını çözmediniz. Tebrik ederiz!
Haksız uygulamalara son vermediniz. Tebrik ederiz!
Kamu görevlilerini gerçek anlamda mutlu edecek ve kamudaki adaletsizliğe son verecek uygulamalar Türkiye Kamu-Sen’in önerilerinden geçmektedir. Bu anlamda; geçici olarak çıkarılan Bakanlar Kurulu Kararının en kısa süre içinde düzeltilerek, mağduriyetlere son verilmesi en büyük dileğimizdir. Aksi halde çıkarılan bu karar, süregelen sorunların çözülemediği, bilakis yeni sorunların üretildiği bir uygulama olacaktır. Türkiye Kamu-Sen olarak, çıkarılan Bakanlar Kurulu Kararını (ki bu karar “yeni bir düzenlemeye yapılıncaya kadar” ifadesiyle geçici bir madde olarak düzenlenmiştir), bazı kamu görevlilerinin aciliyet gerektiren sorunlarını çözmeye yönelik olarak görüyor, tüm kamu görevlilerinin sorunlarını, görüşlerimiz doğrultusunda çözecek olan yeni bir karar çıkarılmasını bekliyoruz.

Kaynak:Kamu Sen

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.