Ana SayfaHABERLEREylem EtkinlikÇİN’DE YAŞANAN VAHŞET, ÇİN BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE PROTESTO EDİLDİ

ÇİN’DE YAŞANAN VAHŞET, ÇİN BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE PROTESTO EDİLDİ

Doğu Türkistan Derneği Genel Merkezi tarafından organize edilen protesto gösterisine Türkiye Kamu Sen, bağlı sendikalar, çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de destek verdi. Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Bircan AKYILDIZ, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder KAHVECİ, Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin YOKUŞ, Türk İmar Sen Genel Başkanı Necati ALSANCAK, Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri Yaşar YENİÇERİOĞLU, Genel Mali Sekreter Seyit Ali KAPLAN ve şube başkanları ve üyeler de katıldı.

Basın açıklamasını Doğu Türkistan Derneği Genel Başkanı Seyit TÜMTÜRK okudu. Basın açıklaması sonrasında Doğu Türkistan’la uydu üzerinden telefon bağlantısı yapıldı ve bilgi alındı. Telefon bağlantısının yapıldığı kişi Urimçi’de şehit edilen Uygur Türklerinin sayısının 1000’in üzerinde olduğunu, Çin polisi tarafından evlerin arandığını, Uygur Türkleri üzerindeki baskının artarak devam ettiğini, hiçbir Türk’ün can güvenliğinin kalmadığını, bunun bir soykırım olduğunu belirterek; başta Türkiye olmak üzere hür dünyanın bu yaşananlara seyirci kalmamasını istedi.

Telefon görüşmesi esnasında alınan bilgiler, durumun vahameti duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu, katılımcılar gözyaşlarına hâkim olamadılar. Çin büyük elçiliğine yönelik yumurtalı, taşlı saldırılar polis tarafından engellendi. Protestocu kalabalık Büyükelçiliğe saldırmak istedi, ciddi gerginlikler yaşandı.

Türk Eğitim Sen olarak, Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan Çin’de yaşanan olaylara müdahale etmelerini bekliyoruz. Bütün dünyanın gözleri önünde sergilenen bu vahşete Türkiye seyirci kalmamalıdır. Aynı soydan geldiğimiz Uygur Türklerinin bu dramına millet olarak sahip çıkılmalı ve her platformda dile getirilmelidir.

          

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi