Ana SayfaHABERLEREylem EtkinlikBAŞBAKAN ÖYLE BİR LAF ETTİKİ...

BAŞBAKAN ÖYLE BİR LAF ETTİKİ…

 

Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN Dokuz Eylül Üniversitesinin açılış töreninde çok tartışılacak bir söze imza attı.

 

Erdoğan konuşmasında, “Gençler, bakınız her üniversiteyi bitiren veya tüm halk iş sahibi olur diye bir kaide yok.”  Dedi. İktidara geldiklerinde işsizliğin 10.7 olduğunu söyleyen Erdoğan, bugün işsizlik oranının yüzde 13’lere çıktığını da itiraf etti.

 

Herkesin iş sahibi olması diye bir kaide yok diyen Başbakan bu sözü ile bir ilke daha imza atmış oldu. Herhalde bugüne kadar hiçbir Başbakanımız böyle bir söz sarf etmemiştir, hem de gelecek kaygıları ile, bin bir zorluk içinde okuma mücadelesi veren üniversite öğrencileri önünde ve bir üniversitenin açılış töreninde. Daha önceleri başbakanlar üniversite açılış törenlerinde gençlere umut dağıtır ve ülke geleceğinin onların başarısına bağlı olduğunu söylerlerdi. Ancak sayın Başbakan öyle bir laf ettiki, bir çok üniversite öğrencisi artık iş bulma ümidini kaybedecek, üniversite kazanarak iyi bir iş bulma ve ülkelerine hizmet etme aşkı içerisindeki bir çok öğrenci de bu düşüncelerini yeniden gözden geçirmek zorunda kalacaktır.

 

Peki her üniversiteyi bitiren iş bulamayacaksa, kim iş bulabilecek? Bir ülkenin Başbakanı 72 milyon vatandaşının gözü önünde, belki de havlu atmak anlamına gelen böyle bir sözü söylerse, kim neye güvenecek. İş bulmaktan ümidini, sayın Başbakanın bu sözü ile yitiren milyonlarca insan bundan sonra nasıl bir beklenti içine girecek?

 

Bu sözden sonra, şu anda görev bekleyen 310 bin öğretmen adayı, 500 bin üniversite mezunu ne yapacak? Gelecek seneyi umutla bugüne kadar bekleyen bu milyonlar, sayın Başbakanın bu sözünden sonra, bugünden gelecek sene için de umutlarını kaybetmiş olmayacaklar mı? Yıllardır işsiz bıraktığımız bu insanları, bir de umutsuz bırakarak ne yaptığımızın farkında mıyız? Başbakanlar, devlet adamları umut dağıtır, umutsuzluk değil. Sayın Başbakan bu kadar basit bir gerçeği bugüne kadar öğrenmemiş olabilir mi?

 

Türk Eğitim Sen olarak sayın Başbakandan bu sözü düzeltmesini ve bir Başbakan olarak umutsuz olmadığını, er veya geç işsizlik illetini çözeceğini açıklamasını istiyoruz. Sözlerinin yanlış anlaşıldığını veya düşüncesini yanlış kelimelerle ifade ettiğini söylemesini istiyoruz. Acılar ve yokluklara alışmış olan Aziz Milletimiz her türlü zorluğun üstesinden gelecek güç ve kaabiliyete sahiptir. Tarih bu gerçeğin en büyük delili ve şahitidir. Silahsız, aşsız, ilaçsız Çanakkaleyi, Kurtuluş Savaşını kazanan bu Aziz Millet, imparatorluğun küllerinden Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük bir devleti kurmamış mıdır? Yeter ki, bu ülkeyi yönetenler inacını kaybetmesin, yeter ki, bu ülkeyi yönetenler milletin yaşadığı problemleri çözme arzu ve isteğini samimiyetle yerine getirsin. Yeterki, içinde yaşadığı milletin cevherini fark etsin. 

 

Türk Eğitim Sen olarak Sayın Başbakana diyoruz ki, Sayın Başbakan işi olmayanın aşı da olmaz, aşı olmayan da yaşayamaz. Atalar ne demiş;"Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar." 

 

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi