Ana SayfaHABERLEREylem EtkinlikBUGÜN VE STAR GAZETESİ NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

BUGÜN VE STAR GAZETESİ NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Bugün ve Star gazetesinde sendikamızla ilgili olarak yapılan haberler vr haberin muhteviyatı manidardır. Bilindiği üzere sendikamız KPSS ile ilgili gelen bilgileri ve  e-mail’i kamuoyu ile paylaşmış, ham soruların sınav öncesinde bu e-mail adresine geldiğini 28 Ağustos 2010 tarihinde açıklamıştı. Ortaya koyduğumuz iddiaların doğruluğu e-mail adresinin sahibi olan Baki S. tarafından kabul edilmiştir.

 

Bir takım çevrelerin Türk Eğitim Sen’in KPSS konusundaki açıklamalarından rahatsızlık duyduğu anlaşılmaktadır. Bilhassa, Bugün ve Star gazetelerinin haber yapma şekli anlaşılamamıştır. Bu iki gazetenin 05 Eylül 2010 tarihli nüshasında, Türk Eğitim Sen ve Genel Başkanımız İsmail KONCUK’un şüpheli duruma düştüğü, belirtilerek, soruların ham halini nereden ele geçirdiğimiz, doğrudan sendikamız suçlanmak istercesine yazılmış ve başlık atılmıştır. Bugün gazetesinde “Sendika yetkililerinin "Soruların ham halini nereden buldunuz" sorusuna cevap veremediği öğrenildi.” Denilmektedir.

 

Star gazetesinde, Genel Başkan Koncuk’un kendisine gelen bilginin kaynağını açıklayamadığını, bu sebeple şüpheli duruma düştüğü iddia edilerek, Koncuk’un bilgisayarlarına el konulacağı da iddia edilmiştir. (Bilgisayarlarımızı sadece savcılık değil, isterlerse bu gazetelerin kontrolüne de açarız.)

 

Bir kere bu haberi kaleme alanlar, Genel Başkan İsmail KONCUK’un savcının isteği üzerine değil, 31 Ağustos 2010 tarihinde saat 14:00’da savcı Şadan Sakınan’dan randevu alarak, olayı ihbar etmek amacıyla gittiğinden ve bu konuda Savcı Şadan SAKINAN’a, sendika avukatlarının hazırladığı bir dilekçeyi verdiğinden haberdar değildir. Genel Başkan İsmail KONCUK sorulan soruları cevaplayamadı veya açıklayamadı şeklinde haberler asla doğru değildir. Genel Başkan Koncuk kaynağını açıklayamamış değil, açıklama gereği duymamıştır. Bu iki kelime arasında çok farklar vardır.

 

KPSS hırsızlığı ile ilgili elindeki bilgileri hiçbir zorlama, hatta talep olmaksızın savcılığa veren, birileri asla yok derken, hırsızlığın çıkması için üstün bir gayret sarf eden Genel Başkanımız İsmail Koncuk ve sendikamızın, şüpheli duruma düştüğü şeklinde bir haber, her halde bazılarının geldiği ahlaki seviyeyi de gözler önüne sermektedir.

 

Genel Başkanımız İsmail Koncuk’un açıklayamadığı bir husus söz konusu bile değildir. Şikayeti sonrasında, Genel Başkan İsmail Koncuk savcılık tarafından tekrar davet edilmemiştir. Dolayısıyla, kendisine açıklayamayacağı bir soru da sorulmamıştır. Ancak, Genel Başkan Koncuk dilekçesinde ve ifadesinde kendisine bilgileri gönderen kaynağı açıklama gereği duymamıştır. Genel Başkan Koncuk ilgili kişiye söz verdiği için kimliğini açıklamamıştır. Bu kişiden izin alınması halinde kimliği de açıklanabilir. Ancak, böyle bir açıklamanın soruşturmaya en küçük bir yararı olmayacaktır.Türk Eğitim Sen, açıklayamayacağı hiçbir şeyi iddia etmeyecek kadar ciddi bir sendikadır.

 

Türk Eğitim Sen bir büyük hırsızlığı ortaya çıkarmıştır. Başlangıçta asla kopya çekilmemiştir diyenlerin mahçubiyetleri bugün ortadadır. Bir sivil toplum örgütü olarak, öğretmen atamalarında kullanılan KPSS sınavlarında yapılan hırsızlık, eğitim öğretim hizmet kolunda yetkili sendika olarak bizileri yakından ilgilendirmektedir. Çocuklarımızın geleceğini çalmaya çalışanlarla elbette mücadele edilmelidir. Bu mücadele bizim varlık sebeplerimizdendir.

 

Bugüne kadar yaptığımız hiçbir açıklamada bir ideolojik, siyasi veya dini bir grubun adını vererek suçlamadık, ancak olayın bir grup işine benzediğini anlatmaya çalıştık, bir siyasi kimlik söylemek için elimizde bir kanıt da bulunmamaktadır. Hangi grup olursa olsun, adı, anlayışı ne olursa olsun varsa böyle bir grup mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. Her grup içerisinde art niyetli kişilerin bulunması da gayet tabidir ve grubun tamamını da suçlamak doğru değildir.

 

Türk Eğitim Sen’in tüm faaliyetleri açıktır.Türk Eğitim Sen illegal bir örgüt olmayıp, ülkemizin en çok üyeye sahip, eğitim öğretim hizmet kolunun yetkili sendikasıdır. Veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. Bilgisayarlarımızda istenmesi halinde savcılık tarafından incelenebilir. Hırsız değiliz, namussuz değiliz, gocunacak bir yaramız da elhamdulillah bulunmamaktadır. Bundan sonra da, anlayışımıza ters düşen gayri ahlaki her olayın, her haksızlığın, her namussuzluğun üzerine cesaretle gideceğimizden, fincancı katırlarını ürkütmeye bundan sonra da devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi