Ana SayfaHABERLEREylem EtkinlikHABUR REZALETİNİ KINAMAK ARTIK CEZAYI GEREKTİRİYOR, YAZIKLAR OLSUN!

HABUR REZALETİNİ KINAMAK ARTIK CEZAYI GEREKTİRİYOR, YAZIKLAR OLSUN!

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2. Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Kayseri Valiliği önündeki bir eylem sırasında tartıştığı polis müdürüne hakaret ettiği gerekçesiyle verilen para cezasını protesto etmek için aynı yerde eylem yaptı.

Öztürk, elinde Irak’ın Kandil ve Mahmur bölgelerinden gelen 34 kişilik grup için Diyarbakır’da düzenlenen karşılama törenine ait bir fotoğraf ile birlikte Kayseri Valiliği protokol giriş kapısı önüne geldi.

Polis ekiplerinin burada açıklama yapamayacağını belirtmelerine rağmen eylemine devam eden Öztürk, kendisine destek veren bazı sendika üyeleri ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Öztürk, açıklamasında, Türkiye Harp Malulü ve Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi tarafından Irak’ın Kandil ve Mahmur bölgelerinden gelen 34 kişilik grup için Diyarbakır’da düzenlenen karşılama törenini protesto etmek için -eski dernek başkanı Mete Kurt’un daveti üzerine- 21 Ekim 2009’da Kayseri Valiliği önünde düzenlenen eyleme katıldığını anımsattı.

Burada tartıştığı Kayseri Emniyet Müdür Yardımcısı Veysel Aydoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açıldığını ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:

"Eylemden sonra şu köşede 3 arkadaşla muhabbet ediyoruz. Gizli kamera ile çekim yapılmış. Görüntüler gayet net. Kamera yeri çekiyor. Bir ses var. Orada bir laf geçiyor. Kime söylendiği belli değil. Olaya şahit olan polis arkadaş da ‘kime söylendiği belli değil’ diyor ama hakime hanım benim pişman olma ihtimalimi hiç göz önüne almadı ve Sayın Cumhurbaşkanı bana kefil olmadı. Sayın Başbakan, hani iyi şeyler olacaktı, acılım yapıyordun. Hakime hanım ‘bu devlet memuru böyle şeyler söylememiştir’ demedi. Orada bir cümle geçiyor ve ondan dolayı beni 7 bin 480 lira para cezasına çarptırdı. Üst mahkemeye gönderdik. Deliller ortada, gizli kamera ile çekilmiş, büyük ihtimalle döner dedim ama dönmedi. AİHM’e de göndereceğiz. Bakalım onlar bu işe ne diyecek. Eğer ordan da onaylanırsa ceza, bu parayı ödemek için Kayserili hayırseverlerden destek istiyorum."

Türkiye Harp Malulu ve Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi eski başkanı Mete Kurt ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın bir şehit cenazesinde kendisine yumruklu saldırıda bulunan öğretmeni affetmediğini belirterek, "Ben şimdi o Bakanımıza soruyorum. Size yapılan o tokadı affetmediniz. Benim iki bacağımı koparan terör örgütünün mensuplarını TCK’nın 221. maddesini çıkararak neden affettiniz. O öğretmenimizi 2 yavrusu ile ekmeğinden ettiniz. Geçen gün bir polis arkadaşımız da terör örgütü mensubu tarafında tokatlanmıştır. Bunları içimize sindiremiyoruz. İnanıyorum ki polis arkadaşımız o tokadı havada tutsaydı işinden olacaktı. Ekmeğinden olmamak için o polis arkadaşımız buna engel olamamıştır" diye konuştu.

Öztürk, açıklamasının ardından kendisine destek vermek için gelen kişilerle sohbetini görüntüleyen polislere de tepki göstererek, "Yeter artık, basın açıklaması bitti. Çekmeyin. Sohbet ediyoruz" dedi.

Öztürk ve beraberindekiler daha sonra sessizce dağıldı.

NOT:TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ OLARAK KARARI KINIYORUZ.BİRİLERİ TÜRK MİLLETİNE, ŞEHİTLERİMİZE HAKARET EDERKEN TABİKİ SESSİZ KALMAYACAĞIZ.HABUR REZALETİNİ TABİKİ PROTESTO EDECEĞİZ.BU SAHNELERİ ŞEHİT ANALARINA YAŞATANLARI ASLA AFFETMEYECEĞİZ.TÜRK EĞİTİM GENEL MERKEZİ HER ZAMAN ŞUBE YÖNETİCİLERİNİN ve ÜYELERİNİN YANINDA OLMUŞTUR, BUNDAN SONRA DA YANINDA OLACAKTIR.ALİ İHSAN ÖZTÜRK’E GEÇMİŞ OLSUN.CEZA ALMASI GEREKENLER ALİ İHSAN ÖZTÜRK GİBİ İNSANLAR DEĞİL, BU İĞRENÇ SAHNEYE MÜSADE EDENLERDİR.TAKDİR AZİZ MİLLETİMİZİNDİR.

changeTarget(document.getElementById(“news_content”))

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi