Ana SayfaHABERLEREylem Etkinlik2 ŞUBAT’TA TBMM DİKMEN KAPISINDA EYLEMDEYİZ

2 ŞUBAT’TA TBMM DİKMEN KAPISINDA EYLEMDEYİZ

Kamu Görevlileri sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanun Tasarısı 2 Şubat Perşembe günü saat 10:00’da TBMM Aile, Sağlık ve Çalışma Komisyonunda görüşülecek. Görüşmeye Konfederasyonumuzu temsilen Genel Başkan İsmail Koncuk, Türkiye Kamu Sen Mevzuat Sekreteri İsmail Karadavut, Toplu Görüşme Sekreteri Necati Alsancak da katılacak.

Tasarı 26 Ocak’ta TBMM Bütçe Plan Komisyonuna gelmiş ancak siyasi partilerin itirazı ile alt komisyona gönderilmiştir. Aynı gün Türkiye Kamu Sen TBMM Dikmen kapısı önünde ayıplı sendika tasarısını kınayan bir açıklama yapmıştı.

Tasarının bu şekilde yasalaşması halinde kamu çalışanlarının hayal kırıklığına uğrayacağı açıktır. Konfederasyonlar arasında açıkça ayrım yapan, Toplu Sözleşme Taraflarını Hükümete problem çıkarmayacak şekilde düzenleyen, hizmet kolu toplu sözleşmesini tamamen kaldırarak, toplu sözleşmenin ana konusu olan hizmet kollarını yok sayan, emre amade bir kamu görevlileri hakem kurulu oluşturarak konfederasyonların değil, hükümetin istediği sonuçların çıkmasını isteyen, üye olmak  konusundaki  kısıtlamaları kaldırmayarak, askeri işyerlerinde ve emniyet birimlerinde çalışan sivil memurlara sendika üyesi olma hakkını vermeyen ayıplı sendika tasarısına karşıyız.

Söz konusu ayıplı sendika tasarısının görüşmelerine 2 Şubat Perşembe günü alt komisyonda başlanacak. Geçtiğimiz Cuma günü Genel Başkanımız İsmail Koncuk Komisyon Başkanı Sayın Cevdet Erdöl’ün daveti üzerine TBMM’ye giderek tasarı hakkında Konfederasyonumuzun görüşlerini anlatmış ayrıca değişiklik tekliflerimizi yazılı olarak sunmuştu.

Bu sebeplerle Konfederasyonumuzca konunun önemine dikkat çekmek amacıyla 2 Şubat Perşembe günü saat 12:30’da TBMM Dikmen kapısı önünde ikinci kitlesel açıklamamızı yapacağız. Ayıplı tasarının eksik yönlerinin düzeltilmesi için Türkiye Kamu Sen olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. İktidarın ayıbını kamu oyuna duyurarak Tarihe not düşeceğiz. Ankara’da bulunan tüm üyelerimizin kitlesel basın açıklamamıza destek vermesini bekliyoruz.

Kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal taleplerine cevap verebilecek, onlarca yıl hak ve hukukumuzu savunabileceğimiz bir sendika kanununa kavuşmak en büyük dileğimizdir.

TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL MERKEZİ

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi