Arama Yapın

HOCALI KATLİAMI PROTESTO EDİLDİ

Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında yaşanan katliam, 20’inci yıldönümünde Taksim’de binlerce kişinin katılımıyla protesto edildi. Hocalı Katliamını Anma Gönüllüleri Komitesi’nce düzenlenen protesto gösterisinde Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların temsilcileri ve Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Türk Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri, Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş ve Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu. 

Miting Galatasaray Meydanında toplanan çok sayıda grubun yürüyüşüyle başladı. Türk ve Azeri Bayraklarının taşındığı mitingde Türkiye ve Azerbaycan Milli Marşları söylendi, katliam kurbanları için saygı duruşunda bulundu.

Mitinge katılanlar, "Hepimiz Türküz Hepimiz", "Ermeni Yalanına Son" pankartlarıyla ve çeşitli sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüşe katılanlara "Sorkozy Tuvalet Kağıdı" yazan tuvalet kağıtları  dağıtılırken, "Sorkozy pisliğini temizle" sloganları atıldı. Türk ve Azeri Bayrakları taşıyanlar sık sık  " Tek Millet iki devlet, Hocalı’ya adalet "sloganları da attı. 

         Hocalı Katliamı, Karabağ Savaşı sırasında26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermeniler tarafından toplu şekilde katledilmesi olayıdır. Ermeni güçleri 1992 yılının 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gecede önce giriş ve çıkışını kapadığı Hocalı kasabasında, Azeri resmi kaynaklarına göre, 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı dahil olmak üzere 613 kişiyi öldürmüş, toplam 487 kişi ağır yaralanmıştır. 1275 kişi ise rehin alınmış ve 150 kişi kaybolmuştur. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerini oyulduğu, başlarının kesildiği görülmüştür. İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı Katliamı’nı Dağlık Karabağ’ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliam olarak nitelendirmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Haberler

KALİTE YÖNETİMİNDE TÜRK EĞİTİM SEN FARKI

Türk Eğitim Sen hizmetlerini ödün vermeden devam ettiriyor. Bu kapsamda yönetim ve çalışanların katılımıyla,...

YEĞİTEK OKUL SORUMLUSU ÖĞRETMENLERİN İLAVE EK DERS ÜCRETİ ALMASI İÇİN YAZILI TALEPTE BULUNDUK

Bilindiği gibi Bilişim Teknolojileri Rehberliği isminin YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak değiştirilmesiyle maddi olarak büyük...

TÜRK EĞİTİM SEN VE UAESEB’DEN İKİ ANLAMLI PROJE TÜRKÇE ÖĞRETİMİYLE SINIRLARI AŞIYORUZ.

Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği öncülüğünde, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği’nin paydaşlığında, Irak Türkmen Bölgesindeki Türkologlar için “Türkçe Öğretimi Programı (Eğiticilerin Eğitimi)” ile “Irak’taki Türkmen Gençlerin Geleceğe Hazırlanması: Türkçe Öğretim Projesi” başlatıldı.

MEMUR VE EMEKLİ 96,7 MİLYARDAN HAKKINI İSTİYOR!

Genel Başkanımız Talip Geylan, memur ve emeklinin her geçen gün daha da yoksullaştığını söyleyerek, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na “Memur ve emeklinin hakkı olanı ne zaman vereceksiniz?” diye sordu.