Ana SayfaHABERLEREylem EtkinlikKÜTAHYA'DA ÖĞRETMENİMİZE YAPILAN SALDIRIYI KINADIK

KÜTAHYA’DA ÖĞRETMENİMİZE YAPILAN SALDIRIYI KINADIK

Türk Eğitim-Sen Kütahya Şubesi diğer sendikalarla birlikte, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni Hakan Gülhan’ın öğrencisi tarafından bıçaklanarak yaralanmasını, düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri, "Öğretmene şiddeti kınıyoruz", "Öğretmene şiddete hayır", "Bakanlık uyuma, öğretmenine sahip çık" yazılı pankartlarla, slogan atarak Zafer meydanı’na kadar yürüdü.

Burada Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Kütahya Şube Başkanı Mehmet Karabekir, meslektaşları adına basın açıklaması yaptı. Karabekir, "Hakan Gülhan meslektaşımız, öğrencisi tarafından bıçaklanarak ağır yaralanmıştır. Artık diğer kamu görevlileri gibi öğretmenlerin de can güvenliği kalmamıştır. Bakanlığın bu hususta gerekeni yapmasını istiyoruz. Kütahya’da 4 sendika ve üyeleri olarak bıçaklı saldırıyı kınıyoruz" dedi.

Karabekir sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllar içerisinde sahip olduğu saygınlığını ve onurunu yitirmiş olan eğitim camiasının en kısa sürede gerekli tedbirler alınarak eski saygınlığına kavuşturulması gerekmektedir.

Görevleri başında sonu ölümle sonuçlanabilen saldırılara uğrayan kamu çalışanlarının, güvenliği tehlikede. Yetkililer ise bu duruma göz yummaya ve gerekli tedbirleri almamaya devam ediyor.

Görevlerini yerine getirmeye çalışırken kamu çalışanlarının uğradığı saldırılar yeni değil. Bu yaşanan olaylar da ilk değil. Eğer yeterli tedbir alınmaz ise bu saldırılar yaşanmaya devam edecektir. Hükümete gözünü açması ve kamu çalışanlarının görevleri başındayken güvenliklerini sağlamaları için uyarıda bulunuyor ve soruyoruz, daha ne kadar ölüm gerekmektedir?

Bu üzücü olayın tüm kamuoyunda duyulmasına rağmen bakanlık sitesinde yer verilmemesi daha da düşündürücü.

Sayın bakana buradan sesleniyoruz. Öğretmeni para düşkünü, az çalışan,çok tatil yapan bir meslek mensubu olarak görmekten vazgeçsin de kendisini de okutan,yetiştiren ve bakan olmasına neden olan eğitimcinin ;onurlu şerefli bir Türk öğretmeni olduğunu hatırlasın.

Hazreti Ali Efendimizin “bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözünü hatırlasın ve öğrencisi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan bir öğretmenin öldürülmeye kadar varan saldırılarını iyi analiz etsin.

Bu uyarılara rağmen gerekli önlemi almayan yetkililer, saldırıların nedenini araştırmadığı ve tedbirleri almadığı sürece ölümlerin ve saldırıların sorumlusu olmaktan kurtulamayacaklardır.

Tüm eğitim çalışanı sendikaları olarak hükümetten uyarılarımıza kulak verilmesini istiyoruz. Yaşanan bu saldırıları da şiddetle kınıyor, bir daha yaşanmaması temennisini paylaşmak istiyoruz.”

Açıklamanın ardından öğretmenler, "Öğretmene kalkan eller kırılsın", "Susma, sustukça sıra sana gelecek" ve "Şiddete hayır" sloganları attı. Öğretmenler, daha sonra Sevgi Yolu üzerinde protesto yürüyüşlerine devam etti. Ziraat Bankası önünden tekrar Sevgi Yolu’na dönen grup, eylemlerine Zafer Meydanı’nda son verdi.

 

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi