Ana SayfaHABERLERGüncelBÖLÜCÜ HARİTAYA TÜRK EĞİTİM SEN TEPKİSİ

BÖLÜCÜ HARİTAYA TÜRK EĞİTİM SEN TEPKİSİ

EĞİTİMCİLER DE ÖFKELİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Eğitim-Sen İl Başkanı Sadi Eriş, Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Tanfer Ata, Şuurlu Öğretmenler Dernek Başkanı Kasım Yazıcı ve Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Caner Arabacı da konuya sessiz kalmayarak gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Vali Doğan’dan soruşturma talimatı

Olayın dün sabah gazetemizde ortaya çıkmasının ardından bizi arayan Vali Aydın Nezih Doğan, EMİTT Fuarı programına katılmak için İstanbul’da olduğunu belirterek, konuyu takip ettiğini ve gerekli talimatı verdiğini söyledi.

Vali Doğan, bu olayın gerçekten üzüntü verici olduğunun altını çizerek, ”Ben şuan İstanbulda’yım. Ancak sabahın erken saatlerinde durumu bana ilettiler. Konuyla ilgili inceleme başlatılması talimatını verdim. Yıl başında bakanlık tarafından bu tür konularla ilgili genelge geldi. Okullara bu genelgenin tebliğ edilmesini sağladık. Bütün okullarımıza bu konuyla ilgili bakanlık imzalı bildirim yapıldı.Ancak, okullarda böyle bir olayın yaşanması, dışarıdan okullarımıza kontrolsüz bir şekilde kitapçık sokulması çok üzücü. Bu konuyla alakalı arkadaşlar soruşturma açtılar. Talimat verdim. Neticesinde gereken yasal işlem yapılacak. Bu haber, bizim açımızdan büyük bir sorun. Sizin açınızdan ise büyük bir gazetecilik başarısı. Bu konuya gösterdiğiniz hassasiyet ve duyarlı vatandaşlık bilinci de herkes tarafından memnuniyet verici.” diyerek teşekkür etti.

Yine gazetemizi arayan Konya İl Emniyet Müdür Vekili Kenan Özgür de, konu ile ilgili geniş çapta araştırma yapıldığını ve en ince ayrıntısına kadar konunun emniyet güçleri tarafından incelendiğini söyledi. Konunun savcılığa intikal ettirildiğini ifade eden Özgür, ”Böyle bir hassas konuyu objektif gazetecilik çizgisinden şaşmadan ortaya çıkardığınız için teşekkür ederim.” dedi.

Resmen Rezalet

Şehrimize Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanlığı’nca organize edilen istişare toplantısı için gelen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaşanan harita skandalıyla ilgili Konya Postası Gazetesine özel açıklamalar yaptı. Haberi gördüğünde büyük şaşkınlık yaşayan Koncuk, yaprak testlerin Devlet okullarında dağıtıldığına inanamadı. “Bu hatanın affı olamaz.” diyen, Koncuk, “Düzeltemedik. Görmedik. Bilmedik gibi gerekçeler bu hatada mazur görülemez. Bu kitapçığa tesadüfen girmiş olamaz. Bu haritayı art niyetli insanlar test kitapçığına sokmuştur. Bu haritayı her yerde bulmak mümkün değildir. Bulmak için özel çaba sarfedilmiştir. Bu harita bu kitapçığın içine özellikle yerleştirilmiştir. Yayın kuruluşunun sorumlularının hesabını vermesi lazım. Cezalarını çekmeliler.” diye konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın biran önce harekete geçerek bu tür toplumun hassasiyetlerinin incitildiği konularda gerekli önlemleri alması gerektiğini söyleyen Koncuk, “ Hukuki işlemler başlatılmazsa Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayıncı kuruluş hakkında gereken önlemleri alıp, ürünlerinin toplatarak, yasaklatmalıdır. 81 ilin ilgili kurumlarına bildirilerek yayın kuruluşun tüm eserleri dershaneler ve okullara girişinin önüne geçilmelidir.” dedi. “Türkiye’nin doğusu Kürdistan olarak gösterilmiş. Burada bağıra bağıra duruyor. Resmen rezalet.” diyerek yayıncı kuruluşa tepkisini gösteren Koncuk, “Yayıncı kuruluş böyle bir hata yapıyorsa, eğitim gibi hata kaldırmayacak bir sektörde faaliyet göstermemelidir. Bu tür yayıncı kuruluşlar asla okullara ve dershanelere girmemelidir. Bu görev Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya düşmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Valiliklere gerekli talimatları vererek bu tür yayınları incelemek için komisyonlar oluşturmalıdır. Bu tür yayınlar, incelemenin ardından okullara ve özel dershanelere verilmelidir. Bu konuda öğretmenlerimize de okuttukları eserlerle ilgili milletin hassasiyetlerini dikkate alarak yönlendirme yapmaları gerekiyor. Öğretmenler olumsuz bir durumla karşılaştıklarında bağlı bulundukları sendikalara ve üst makamlarına başvurmalıdırlar.

KAYNAK:KONYA POSTASI GAZETESİ

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi