MEB’İN TEHDİT ETTİĞİ SÖZLEŞMELİLERE TÜRK EĞİTİM-SEN SAHİP ÇIKTI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) eş durumundan ataması yapılmayan sözleşmeli öğretmenler hakkında disiplin soruşturması açılacağını belirtmesi, başkentte ramazan ayı boyunca eylem yapmaya hazırlanan öğretmenlerin geri adım atmasına neden oldu.Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

İl emrine atama hakkı verilmemesi nedeniyle eşleri ve çocuklarıyla ayrı illerde yaşamak zorunda kalan sözleşmeli öğretmenler, önceki gün başkentte MEB’in önünde başladıkları eyleme Abdi İpekçi Parkı’nda devam etmeye hazırlanırken MEB’in yaptığı açıklama nedeniyle öğretmenler eylemi iptal etmek zorunda kaldı. Sözleşmeli öğretmenlerin MEB yetkilileri ile yaptığı görüşmede ise çözüm çıkmadı.

‘ÖĞRETMENLER TEHDİT EDİLİYOR’

 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sendika olarak sözleşmeli öğretmenlerin hakları için her türlü eylemi meşru gördüklerini belirtti, “Eylem yapan sözleşmeli öğretmenlere gözdağı için ceza verilirse, Türk Eğitim-Sen Türkiye’yi eylem alanına dönüştürecektir” dedi. Koncuk yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmenleri tehdit ederek, “ayağınızı denk alın” mesajı verdiğini iddia etti. İsmail Koncuk, Bakan Nimet Çubukçu’ya “Hak aramak ne zamandan beri bu ülkede suç olmuştur” diye seslendi. Devleti temsil eden kurumların öğretmenleri “tehdit etmesine” ilk kez rastladıklarını belirten Koncuk, “Bu utanç verici bir durumdur, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ayıbıdır. Bakan, sözleşmelileri kadroya alacağım diyerek yalan söylemiştir” dedi.

 

 

Kaynak:

 

Son Haberler

AKADEMİK REFORM İSTİYORUZ!

Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Fatih İşcan, 5 Mayıs 2026 tarihinde Trabzon’da bir dizi...

GENEL BAŞKANIMIZ TALİP GEYLAN, “BAŞ TACI ANNELERİMİZ İÇİN TÜRKÜLERLE KAHRAMAN TÜRK KADINLARI” PROGRAMINA KATILDI

Genel Başkanımız Talip Geylan, Türk Eğitim-Sen Ankara 7 No.lu Şube ile Gazi Üniversitesi Türk...

SÖZLEŞMELİ MEMURLARIN ANALIK İZNİ HAKKI İÇİN DÜZENLEME TALEP EDİYORUZ

Bilindiği üzere, 1 Mayıs 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlana İlgi (a) Kanun ile 657...

NORM KADROLARIN TESPİTİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK  GÜNCELLENSİN!

Bilindiği üzere, okul ve kurumlarımızda görev yapan okul yöneticileri ve öğretmenlerin norm kadroları İlgi...