Arama Yapın

60 KİŞİLİK KONTENJANI OLAN AND. ÖĞRT. LİSESİNİ 180 KİŞİ KAZANDI

           Öğrenci velileri il Milli eğitim Müdürlüklerine başvurarak hatanın düzeltilmesi için dilekçelerinin Eğitim- Teknolojileri Genel Müdürlüğüne gönderilmesini istemişlerdir.
            Örnek olarak; öğrenci Pınar KARAKOYUN’un velisi Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verdiği dilekçesinde Adana Laboratuar Sağlık Meslek Lisesine 281 Matematik-Fen puanına göre diğer öğrencilerin yerleştirildiklerini ancak; TM 302, MF 291 puan almasına rağmen kızının tercih ettiği ve hak ettiği halde Adana Laboratuar Sağlık Meslek Lisesine yerleşemediğini belirtmiştir.
            Diğer bir örnek; 303 ve 299 puan alan İkiz kardeşlerin ikisinin de tercih sıralaması aynıyken 303 puan alan Adana Laboratuar Sağlık Meslek Lisesine 299 puan alan kardeşi ise, Adana Laboratuar Sağlık Meslek Lisesine yerleşmesi gerekirken, Tarsus Laboratuar Sağlık Meslek Lisesine yerleşmiştir.
              Ayrıca sendikamıza ulaşan bilgilere göre, Denizli Şevkiye Özel Anadolu Öğretmen lisesinin 60 kişilk kontenjanı olmasına rağmen 180 kişi kazanmış olarak görülmektedir.Anadolu Öğretmen Lisesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, kontenjan üstü 120 kişiyi ne yapacağını kara kara düşünmektedir. 
            Komediye dönüşen yanlışlıkların ne zaman biteceğini merakla beklenirken, Milli Eğitim Bakanlığından da tatmin edici açıklamalar beklemekteyiz.

Son Haberler

249.447 ÜYEMİZE TEŞEKKÜRLER

İlkeli, kararlı, mücadeleci sendikacılığın adresi Türk Eğitim Sen inançla, kararlılıkla, emin adımlarla yoluna devam ediyor.

ARİFE GÜNÜ TAM GÜN TATİL EDİLSİN!

Genel Başkanımız Talip Geylan, Arife Günü’nün tam gün tatil edilmesini isteyerek, “Özellikle okullarımızda, hele...

572 YIL ÖNCE ŞEHİRLERİN TACI İSTANBUL TÜRK MİLLETİYLE KAVUŞTU.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, İstanbul’un Fethinin 572. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

LOJMAN TAHLİYESİ  İLE İLGİLİ  YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Sendikamız üyesinin, bulunduğu okulda norm fazlası olduğu gerekçesiyle aynı il merkezinde görev yerinin değişmesine...