Ana SayfaHABERLERGüncelSÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER İSYANDA

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER İSYANDA

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, Genel Mali Sekreter Seyit Ali KAPLAN, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz KOCAKAPLAN, Genel Toplu Görüşme ve Mevzuat Sekreteri Musa AKKAŞ, Anadolu Eğitim-Sen Genel Başkanı Cansel Güven, Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan AVCI, Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa ECEVİT ve Eğitim-İş Yönetim Kurulu Üyesi Barış DÜDÜ’nün de katıldığı eylemde, ailelerin parçalanmaması için sözleşmeli öğretmenlere il emri uygulamasının geri getirilmesi istendi. Eyleme Eğitim Bir-Sen hiçbir temsilci göndermedi.

Eylemde tek yürek olan sözleşmeli öğretmenler, “il emri geri gelsin, ocağımız sönmesin”, “Çelik-Çubuk oynamak istemiyoruz”, “il emrini kaldırdınız, anamızı ağlattınız” şeklinde pankartlar taşıdı.

Eylemde bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, eyleme katılan her sözleşmeli öğretmenin bin kişiyi temsil ettiğini söyleyerek, sözleşmeli öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Sözleşmeli-kadrolu ayrımının kaldırılması gerektiğini belirten KONCUK, “kadrolu öğretmene il emri hakkını vereceksiniz, sözleşmeli öğretmeni bu haktan mahrum bırakacaksınız. Bu vicdani, insani değildir” dedi.

Öğretmenliğin kutsal ve onurlu bir meslek olduğunu anımsatan Genel Başkan İsmail KONCUK, sözleşmeli öğretmenlerin göğsünü gererek “ öğretmenim” diyemediğini söyledi ve sordu: “Bakanlık sözleşmeli öğretmenlere niçin üvey evlat muamelesi yapıyor?”

Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU’nun bir hamile bayandan etkilenerek, il emri uygulamasını geri getirdiğini anımsatan KONCUK, “sözleşmeliler de hamile kalmıyor mu, sözleşmeliler de anne değil mi, onların da aileleri yok mu?” diye konuştu.

 
        

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi