ÖSYM’ YE, YARGIDAN DEMOKRASİ DERSİ

      Ancak, ÖSYM, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun kararının ardından soruları vermek yerine, Kurul kararının iptali yönünde İdare Mahkemesine dava açmıştı.
      Bu yönde açılan ilk dava sonuçlanmış olup, ÖSYM’nin iptal istemi yönündeki davası reddilmiştir. Yani ÖSYM davayı kaybetmiştir. Ankara 10. İdare Mahkemesi verdiği kararda, "Bu durumda, 4846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na göre anılan sınav testleri üzerinde davacının telif hakkının bulunduğu kabul edilmekle birlikte bu hakkın, eser sahibinin rızası dışında eserin çoğaltılması ve yayılmasını yasakladığı, eseri açıklamama veya gizli tutma anlamına gelmeyeceği anlaşılmakta olup, davacı kurumun söz konusu testlerin soru ve cevaplarını başvurana 4982 Sayılı Kanun’un 24 maddesine dayanarak vermesi gerektiğinden davalı idare bu yönde tesis edilen işlemde hukuka aykırılık bulunmamaktadır" ifadelerine yer verilmiştir.
     Bu karardan sonra ÖSYM’nin Danıştay’a itiraz hakkı bulunmakla birlikte, Bilgi Edinme değerlendirme Kuruluna itirazda bulunan adaya bu soru ve cevapların verilmesi gerekmektedir.

Son Haberler

TÜRKİYE KAMU-SEN ÇORUM İL TEMSİLCİLİĞİ YENİ HİZMET BİNASI AÇILDI.

Türk Eğitim-Sen, Türk Sağlık-Sen, Türk Büro-Sen İl Temsilciliği yeni binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa; Çorum...

PERSONEL SERVİSLERİNDEN TASARRUF EDİLEMEZ!

Genel Başkan Yardımcımız Orhan Kütük, 19.09.2024 tarihinde tasarruf tedbirleri kapsamında personel servislerinin iptal edilmesi...

GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ ORHAN KÜTÜK İSTANBUL 8, 9 NO’LU VE YALOVA ŞUBELERİMİZİN İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

Genel Başkan Yardımcımız Orhan Kütük, 19-21.09.2024 tarihlerinde İstanbul 8, 9 No’lu ve  Yalova Şubelerimizin...

GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN AZERBAYCAN’DAYDI

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 19-20 Eylül 2024 tarihlerinde Azerbaycan Tahsil...