MEB’e SOĞUK DUŞ

              İstifa eden kurul üyelerinin gerekçelerini ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın çağdaş çocuk edebiyatımızın öncü yazarlarının eserlerinden oluşan ‘Bir Yazar Bir Kitap Projesi’ hazırlanarak 134 yazarın 67 çocuk kitabının yayın kararı alınmasına rağmen konuyla ilgili hiçbir çalışma yapılmaması oluşturdu.

Bakanlıkta eski alışkanlıklar sürdürülüyor
      İstifa eden kurul üyeleri adına açıklama yayınlayan ve aynı zamanda Çocuk Vakfı’nın başkanlığını da yapan Mustafa Ruhi Şirin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bakanlığın talebi üzerine, ilköğretim çağı çocuklarına okuma alışkanlığı kazandırılması amacı ile hazırlanacak Okuma Programı’na kaynak olmak üzere, 6 aylık çalışma sonunda belirlenen, 123 kitaplık öneri listesi Bakanlığa teslim edilmiştir. Bilindiği gibi, Okuma Programı ile ilişki kurmadan İlk Öğretim Öğrencileri İçin 100 Temel Eseri açıkladığı ve yaşayan yazarlara yer verilmediği için Bakanlık ile Kurulumuz arasında görüş ayrılığı olmuştur. Yeni dönemde ayrıca, çağdaş çocuk edebiyatımızın öncü yazarlarının eserlerinden oluşan Bir Yazar Bir Kitap Projesi hazırlanarak 134 yazarın 67 çocuk kitabının yayın kararı alınmıştır. Ancak, Bakanlığın eski alışkanlıklarını sürdürmek istediği ve yeni dönemde yayınlanması kararlaştırılan hiç bir kitabı yayınlama iradesi ve kararlılığı göstermediğini Bakanlığın ilgili bütün yetkilileri ile paylaşmamıza rağmen sonuç alamadık. Bakanlık yayınlarına yapılan eleştirileri ve nitelikli çocuk yayıncılığı alanındaki gelişmeleri de dikkate alan Kurulumuzun hazırladığı yayın programına ve yayın projesine kayıtsız kalınması nedeni ile ve yaptığımız özverili çalışmaya saygımızın gereği olarak istifa etme kararı almış bulunuyoruz.”
 Haber Milli Gazete

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.