Ana SayfaHABERLERGüncelM.E. BAKANIMIZ AKTÖRLÜĞE ÖZENDİ

M.E. BAKANIMIZ AKTÖRLÜĞE ÖZENDİ

Öğretmenlikte davranış dilinin, sözden daha önemli olduğunu ifade eden Bakan Çelik, (Bakanların da davranış dili, sözleri ve düşüncelerininde önemli olduğu bir nebze olsun artık alaşılmalıdır) 1. sınıfa başlayan öğrencilerin anaokuluna gitmişlerse pek sıkıntı yaşamadıklarını ancak gitmemişlerse sorunlarla karşılaşacaklarını anlattı. Bunun, “ilk gün sendromu” olduğunu söyleyen Bakan Çelik, sıkıntıları aşabilmek için bir program hazırlandığını kaydetti. Bu öğrencilerin, okul henüz kalabalık değilken oyun ortamında okula alışmalarının sağlanacağını belirten Bakan Çelik, okula yeni başlayan çocukların anne-babalarından ayrılamadıklarını ifade ederek, “Bu uygulamayla birlikte bunlar şüphesiz sıfırlanmayacaktır. Ama ben bu bir haftalık uygulamanın çok ciddi faydalar sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Çağdaş Drama Derneği’nin, uyum için hazırlanan programa katkıda bulunduğunu ifade eden Bakan Çelik, “Öğrencilerimize ev ortamını aratmayacak şekilde bir hazırlık içinde olmamız gerekiyor. Öğrenci evden okula sevinçle gelmedi. Anne-babası tarafından adeta sürüklenerek okula götürülen bir öğrencinin durumu hiç de iç açıcı değildir. Eskiden ben hatırlarım, paydos zili çaldığı zaman öğrenciler adeta kapıdan birbirlerini ezerek kaçarlardı” diye konuştu. Toplantıyı izleyen öğretmenlerin “Şimdi de aynı” sözleri üzerine Çelik, “Tabii, derslerin bittiği saatlerde böyle olmasını algılamak zor değildir. Neticede memurların en sevmedikleri zaman, pazarı pazartesi gününe bağlayan gecedir, en sevdikleri ise cumayı cumartesi gününe bağlayan gece…” dedi (Bu cevabın konuyla ne alakası var ve sayın Bakan tarafından memurlara olan bu sataşmanın nedenini, aslında neyi ima ettğini anlayan var mı?) 
Bakan Çelik, daha sonra Çağdaş Drama Derneği’nin, okula yeni başlayan bir çocuğun tepkilerinin dile getirildiği dramada rol aldı. Doğaçlama yöntemiyle canlandırılan oyunda, Çelik okulların açıldığı ilk gün çocuğunu okula götüren bir veliyi canlandırdı. Bir öğretmenin “çocuğu” canlandırdığı oyunda, Bakan Çelik ile sınıf öğretmeni, çocuğunun okulda kalmasını sağlamak için dil döktü. (Öğretmenlerin hemen her zaman çok kolay bir şekilde becerdiği bu işte acaba sayın Bakan ne kadar başarılı olabilmiştir, o konuda bir yorum yok malesef.)

Not: Mavi yazılı sözler Türk Eğitim-Sen’e aittir.
Kaynak: www.meb.gov.tr

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi