BÖLÜCÜLÜKTE YARIŞ MI VAR? ARTIK MASKE DÜŞMELİ!

–YORUMSUZDUR–

İnsan Hakları Ortak Platformu (İHOP) tarafından başlatılan “Düşünceye Özgürlük Kampanyası”, Şanlıurfa’da da; İnsan Hakları Derneği, İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği Şubeleri tarafından düzenlendi.
Kampanyaya Memur-Sen, KESK Platformu, Eğitim-Bir-Sen, DİSK Genel-İş, DTP, Anadolu Gençlik Derneği Şubeleri de destek verdi. Katılım sağlayan kurum temsilcileri ve üyelerinin yanı sıra vatandaşlara, “İfadeye Özgürlük, İnsana Özgürlüktür” yaka kokartları dağıtıldı.
Şanlıurfa Karakoyun İş Merkezi önünde basın açıklaması STK’ları adına, İHD Şube Başkanı Av. Gülay Koca tarafından okundu. Basın açıklaması sırasında İHOP tarafından gönderilen afişlerin ve balonların yanı sıra “Zordastiya hişi re, na eré”, “Bira Demokrasiya we bixwin”, “Azadiya hişÎ, Azadiya Mirovahiyé ye” gibi Kürtçe dövizlerde açıldı.
Basın açıklamasına yaklaşık 70-80 kişi katıldı. 8 adet billboardda “Şiddet İçermeyen Her Düşünceye Sınırsız İfade Özgürlüğü”, “Yasaksız, Korkusuz, Tehditsiz Konuşmak İstiyorum”, “İfadeye özgürlük, İnsana Özgürlüktür. Artık Korkmadan Konuşalım!” gibi sözlerin yer aldığı İHOP tarafından gönderilen afişler sergilendi ve Aralık ayı sonuna kadar billboardlar da asılı kalacağı ve İHOP tarafından gönderilen küçük afişler otobüs duraklarında yer alan küçük arka panolar da sergileneceği belirtildi.
Aynı gün açılan imza standında 200 kadar imza toplandı.
Kaynak:
İHOP nedir, kimdir öğrenmek için aşağıdaki linkleri inceleyiniz..
 

Son Haberler

YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNE DAVA AÇTIK

Türk Eğitim Sen, 30.01.2026 tarih ve 33153 sayılı resmi gazete yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı...

IRAK TÜRKMEN EĞİTİMCİLERİNDEN GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN’A ANLAMLI ZİYARET

Irak Türkmen Eğitimciler Öğretmen Örgütü Başkanı Ali Gülboy ve beraberindeki heyet, 11 Şubat 2026...

 

ÖZEL EĞİTİM ANAOKULLARINDA GÖREV YAPAN ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE DE HAFTADA 1 SAAT EK DERS...

TÜRK EĞİTİM SEN ÜYELERİNE;MEB EKYS 2026 YAZILI SINAVINA HAZIRLIK DUYURUSU

2026 yılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB EKYS) kapsamında uygulanacak...