Ana SayfaHABERLERGüncelEĞİTİM SEN NE YAPTIĞINI BİLİYOR MU?

EĞİTİM SEN NE YAPTIĞINI BİLİYOR MU?

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde KILIÇ üniversiteye giderek,” faşist saldırıyı kınayıp öğrencilerle dayanışma içinde olacaklarını.” ifade etti.
Türk Eğitim Sen olarak, Eğitim Sen’i sorumlu davranmaya, gençlerin kamplara ayrılmasını ve düşmanlığı körüklemek yerine, birlik olmalarını, fikirlere saygıyla yaklaşmalarını sağlamak için gayret göstermeye davet ediyoruz.
İŞTE EĞİTİM SEN SİTESİNDE  YAPILAN AÇIKLAMA
DTCF’de Öğrencilere Yönelik Saldırılar Devam Ediyor – 2009-01-23
Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) öğrencilere yönelik saldırılar devam ediyor. Dün üniversite yemekhanesinde başlayan saldırılar okul bahçesinde devam etti. Günün erken saatlerinde başlayan kavga ve devamında yaşanan gerginlik akşama kadar sürmüş, 200 civarındaki öğrenci okuldan topluca çıkarak, sloganlarla Kızılay’a yürümüştü. Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önüne gelen öğrenciler burada yürüyüşe destek verenlerle birlikte basın açıklaması yaparak dağıldı.

Eğitim Sen olarak; yaşanan saldırıları protesto etmek ve öğrencilere sahip destek vermek için Genel Başkanımız Zübeyde Kılıç eşliğinde Fakülteye giderek dayanışmada bulunduk. Yine dayanışma için gelen siyasi parti temsilcileri ve demokratik kitle örgütü temsilcileri ile birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Genel Başkanımız Zübeyde KILIÇ yaptığı konuşmada, faşist saldırıyı kınayıp öğrencilerle dayanışma içinde olacaklarını ifade etti. DTCF öğrencileri okullarında yaşadıklarının sağ sol çatışması gibi basite indirgenmemesini, bunun faşist saldırı olduğunu ifade ettiler. Basın açıklamasında sık sık “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi