Ana SayfaHABERLERGüncelBU YAPILANLAR AMBALAJLANMIŞ İHANET MİDİR?

BU YAPILANLAR AMBALAJLANMIŞ İHANET MİDİR?

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, Bengütürk televizyonuna katılarak eğitim alanında yapılması planlanan demokratik açılımları değerlendirdi. Alfabeye Q, W, X harflerinin eklenmesi için yürütülen çalışmaların adı terörle özdeşleşen DTP’nin talebi olduğunu anımsatan KONCUK, bu harflerin alfabeye alınmasının ihtiyaçtan kaynaklanmadığını söyledi. Hiçbir Türk vatandaşının düşündüğü kelimeyi yazmakta zorlanmadığını belirten KONCUK, “Bu harflerin Türk alfabesine eklenmesi PKK’nın talebidir. Kürtçe kurslar açıldı, TRT Şeş adı altında Kürtçe televizyon yayına başladı. Ancak tüm bunlar bölücü çevreleri tatmin etmedi. Asıl hedef, Kürtçe olarak eğitim-öğretim yapabilmektir, Kürtçe’nin Anadolu coğrafyasında ikinci resmi dil olmasını sağlamaktır. Türkiye’yi yönetme iddiasındaki bazı aymazların, burnunun ucunu göremeyen sözde devlet adamlarının maalesef ambalajlı ihanetleri nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti sıkıntılı günler yaşamaktadır” dedi.

 

Tedbir alınmadığı takdirde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin karanlık günlere sürükleneceğini belirten KONCUK, vatandaş olarak bu ülkeye sahip çıkmamız gerektiğini ifade etti.

 

Açılım adı altında öğrenci andının kaldırılmasıyla ilgili talepleri de değerlendiren İsmail KONCUK, “Andımızın tartışmaya açılması teklifi Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU’nun teklifi midir? Bakan ÇUBUKÇU bu teklifin neresindedir?” sorularını da yöneltti.

 

Bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü isteyenlerin “akan kandan beslenen insanlar” şeklinde lanse edildiğini vurgulayan KONCUK, “Böyle bir şey olabilir mi? Terör örgütü PKK’nın hedefinin Türkiye’yi bölmek, sözde Kürdistan devleti oluşturmak olduğu bu ülkeyi yönetenler tarafından bilinmiyor mu? Şayet bu ülkeyi yönetenler PKK’nın hedeflerini bilmiyorsa, o halde bu makamlarda oturmamalıdır” diye konuştu.

 

İlgili Video İçin Tıklayınız

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi