GENEL BAŞKAN İSMAİL KONCUK GENÇ BAKIŞ PROGRAMINA KATILDI

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, Kanal D’de yayınlanan Abbas GÜÇLÜ ile Genç Bakış programına katıldı.

Atanamayan öğretmenlerin sorunlarına değinen KONCUK, Türk Eğitim-Sen’in hukuk mücadelesi sonucunda 4/C’li sözleşmeli öğreticiliğin 4/B’li sözleşmeli öğretmen yapıldığını hatırlatarak, “Sözleşmeli öğretmenliği kaldırmak için her türlü mücadeleyi ortaya koyduk ve bundan sonra da mücadelemiz sürecektir” dedi.

 

Türkiye’de kaynak yokluğuna inanmadığını belirten Genel Başkan İsmail KONCUK, “ekonomik kriz gerekçe gösterilerek ciddi bir rant kesimine 54 milyar TL ayıran zihniyet, öğretmen adaylarına da kaynak bulabilir. 250 bin eğitim fakültesi mezunu hangi şartlarda üniversiteyi kazandı, hangi şartlarda üniversiteyi bitirdi. Buna rağmen 7 yıldır atanamayan çocuklarımız var. Bu acıyı siyasetçilerin de yüreğinde hissetmesi lazım. Bu noktada siyaset suçludur” diye konuştu.

 

Türk Eğitim-Sen’in yaptığı ziyarette Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU’nun sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının kaldırılacağını ve tüm sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceğini söylediğini hatırlatan KONCUK, “Buna rağmen 14 Eylül’de 10 bin sözleşmeli öğretmen atandı. Bakanlık 10 bin okul öncesi öğretmen alımı yapacak. Bakan ÇUBUKÇU, kasım ayına yetişirse öğretmenlerin bundan sonra kadrolu olarak atanacağını söylüyor. Böyle bir anlayış olur mu? Bizim çocuklarımıza layık görülen gelecek bu olmamalı. Ayrıca ücretli öğretmenlik uygulaması sorununu da çözmemiz lazım” dedi. 

           

         Türkiye’de ile OECD ülkeleri arasında derslik başına düşen öğrenci sayısı arasında büyük fark olduğunu belirten KONCUK şöyle konuştu: “Bugün öğrencilerin yüzde 42’si ortaöğretim sürecinin dışında. Siz okullaşma oranını yüzde 100’e çıkarırsanız, atama bekleyen öğretmenlerin tamamını atarsanız, hatta bu atanan öğretmenler açığı kapatmaya bile yetmez.”

  

Toplu görüşme sürecinden de söz eden Genel Başkan KONCUK, tüm sendikalara ortak eylem çağrısı yaptı.

 

 

                                                                      Video için Tıklayınız 

 

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.