Ana SayfaHABERLERGüncelGENEL BAŞKAN KONCUK, ÜNAL YARIMAĞAN’IN İSTİFASINI DEĞERLENDİRDİ

GENEL BAŞKAN KONCUK, ÜNAL YARIMAĞAN’IN İSTİFASINI DEĞERLENDİRDİ

            Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk NTV’ye katılarak, Ünal Yarımağan’ın istifasını değerlendirdi.

“Sayın Yarımağan, keşke ÖSYM’nin adını temizledikten sonra görevinden ayrılsaydı” diyen Koncuk,  şunları kaydetti: “Ünal Yarımağan, şu anda cenazeyi ortada bırakan imam görüntüsü içerisinde. Bu sözünü yerine getirmiş olamadı. Öte yandan istifa kararını ahlaki bir karar olarak görüyorum, yanlış bulmuyorum. Aynı ekiple sınavların yapılması toplum vicdanını rahatlatmayacaktı. Umuyoruz ki, yeni görevlendirilen ÖSYM Başkanvekili bilgiyi, beceriyi ve ahlaki değerleri kıstas alır, yandaş kayırmacılığına girmez.”

 

Türk Eğitim-Sen’in ortaya attığı skandalın 5-10 bin kişinin katıldığı bir kopya girişimi olduğunu söyleyen Koncuk, “Henüz bu kopya skandalı aydınlanmadı. Şu anda sadece münferit kopya olaylarıyla ilgili çeteler ortaya çıkarıldı. Bunlardan birisinin sendikamıza üye olduğu şeklinde haberler yer aldı. Türk Eğitim-Sen’in 157 bin üyesi var. Bizim tartışmamız gereken 5 bin, 10 bin kişinin katıldığı kopya olayıdır. Bu skandalın ucu kime dayanıyorsa dayansın sorumlular mutlaka bulunmalıdır. Aksi takdirde kim ÖSYM Başkanı olursa olsun, ÖSYM’nin yaptığı sınavlara güven duyulmayacaktır. Bu kopya olayını kimler gerçekleştirdi, arkasında kimler var, ana aktörler kimlerdir? Bu bilinmezlikleri hala çözemedik. 15-20 kişinin katıldığı kopya olayını tespit etmek, olayı çözmek değildir” diye konuştu.

 

Koncuk, genel kültür ve genel yetenek testleriyle ilgili ciddi iddialar olduğunu hatırlatarak, bu testlerin  de yeniden optik okuyucularla değerlendirilmesini istedi.

 

Sınavların kurumlar tarafından yapılmasının da çok tehlikeli olacağını kaydeden Koncuk, “sınavları kurumlar yaparsa, suistismal ihtimali artar. Siyasallaştırılmış kurumlar bu sınavları yapmamalı” dedi.

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi