Ana SayfaHABERLERGüncelİŞTE MUHTEŞEM SÜLEYMAN!

İŞTE MUHTEŞEM SÜLEYMAN!

            Son günlerde bir televizyon kanalında Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman devrini anlatan sözde bir dizi film oynatılmaktadır. İslami değerlere bağlılığı, adaletli hükümdarlığı sebebiyle Kanuni unvanı verilen büyük ecdadımız Osmanlı’nın onuncu padişahı Kanuni Sultan Süleyman söz konusu dizi filmde keyif düşkünü bir insan olarak takdim edilmektedir.

Tarihi gerçeklerden bihaber olan kişilerin, sırf reyting uğruna, ecdadımızın genç nesillere yanlış tanıtılmasını büyük bir haksızlık olarak görüyoruz. Basit bir film mantığıyla hiç kimsenin tarihimizi ve tarihi şahsiyetlerimizi küçültmek, değersizleştirmek gibi bir hakkı söz konusu bile değildir.

            Söz konusu dizi film sendikamız tarafından yakından takip edilmektedir. Türk Eğitim-Sen olarak inandığımız ve genç nesillere anlatılması gereken Kanuni Sultan Süleyman, diğer adıyla Muhteşem Süleyman örnek olması bakımından aşağıdaki videoda anlatılmıştır. Bizim inandığımız ve bildiğimiz Muhteşem Süleyman İslam ahlakı ile ahlaklanmış, nizami alem davasının örnek devlet adamıdır.

 

            RTÜK’ü, söz konusu dizi filmi yayından kaldırılması veya tarihi gerçeklerimize, ecdadımıza saygı çerçevesinde yayınlanması konusunda sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz.RTÜK Başkanının, "Bu bir belgesel değil, dizi filmdir." şeklindeki savunmasını kabul etmiyoruz. Ecdadımız söz konusu yapılarak, tarihimizi çarpıtmak, ecdadımızı küçük düşürmek kimsenin haddi değildir.

 

            TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ

 

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi