RAUF DENKTAŞ İSTANBUL 3 NOLU ŞUBEMİZ KONUĞU OLARAK KONFERANS VERDİ

    İftar yemeğinden sonra açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Mehmet Arslan "Bütün ömrünü Türklüğe adamış ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun her safhasında bulunmuş sayın Cumhurbaşkanım hoş geldiniz. Biz sizin Milletiniz için kurşun attığınızı, ağladığınızı, politika yaptığınızı, uluslar arası alanda en iyi şekilde temsil ettiğinizi biliyoruz. Siz Milletimizin gönlünde taht kurdunuz. Allah sizden razı olsun. Siz dedemin sevdiği kahraman mücahit, babamın takdir ettiği dava adamı, benim örnek aldığım liderim, çocuğumun efsane kahramanısınız. Rauf Denktaş unutuldu diyenler iyi dinlesin: Yüce Türk Milleti kahramanlarını da unutmaz hainlerini de" diyerek konuşmasını bitirmiştir.

Sayın Rauf Denktaş "Kıbrıs’ın Dünü Bu günü ve Yarını " isimli konferansında; "Kıbrıs’ta referandumda evet oyunun fazla çıkmasının etkili nedenlerinden birisi de oradaki İngilizlerin, Rumların bilinçli olarak yetiştirdiği sözde solcu öğretmenler; ve sanki milli sol olamayacakmış gibi ille de Akel Partisiyle ortak hareket etme kararı olan öğretmenlerin büyük payı vardır. Oradaki öğretmenlerin çoğuna milli ruh verme şansımız olmadı" diyerek üzüntüsünü dile getirmiş ve Konferansa hazır bulunan öğretmenleri milli duyarlılıklarından dolayı kutlamıştır.

  Geçmişte Kıbrıs Türklerinin ortak cumhuriyeti yaşatmak için ellerinden geleni yaptığını, ancak Makarios’un ENOSİS için yemin ettiğini, Rumların silahlanmaya başladığını ve köylere baskınlar düzenlediğini" söyledi. Kıbrıs’ın Türkiye’nin ikmal yolları güvenliği için önemini vurgulayan Denktaş "Anadolu’nun sahibi kimse Kıbrıs’ın sahibi de odur, şehitlerimizdir. Biz onların vekilleriyiz. Vekil asla nankörlük etmez. Bunu unutan, Kıbrıs’ı verilecek bir meta gibi görenler varsa görecekleri var. Şehitlere nankörlük edecek varsa başlarına gelecek var" diye konuştu.

     Annan Planı’nın Türkiye’nin Adadan çıkarılması, 100 bin kişinin göçmen olması, 60- 70  bin Rum’un Türklerin içine girmesi, KKTC’nin ve Türkiye’nin müdahale hakkının ortadan kaldırılması anlamına geldiğini anlatan Rauf Denktaş "Evet demekle büyük hata yapılmıştır" dedi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın "AB rica etti kabul ettirdim. Ama beni kandırdılar" dediğini ifade eden Denktaş  "Ama kandırıldığını anlamalarına rağmen hala geri adım atılmamaktadır" dedi. Referanduma evet denilmesinin ardından bütün baskıların Türkiye’ye yöneldiğini, Kıbrıs konusunda tavizler istendiğini belirten Denktaş "Biz artık uyku uyuyamıyoruz. AB, Kıbrıs’ı istiyor" dedi.
   
   Son günlerde gündemden düşmeyen Fransa’nın sözde Ermeni soykırımı yasasıyla ilgili olarak, "Ermeni soykırımı konusu Türkiye’nin önüne maksatlı olarak konulmaktadır. Türkiye’yi AB’de görmek istemeyenler var, bunlar az değil. Fransızlar da yüzde 80 olarak bu karşıtlığın içindeler. Türkiye’ye karşı da önyargıları var" dedi.
  
  Hükümetin Fransa konusundaki tavrını da değerlendiren Rauf Denktaş, "Türkiye ayağa kalkmıştır, çünkü milli haysiyeti ve şerefi çiğnenmektedir. Bu konuda muazzam bir gösteri yapıldı, diriliş gösterildi" diye konuştu. Denktaş, AB üyeliği konusunda ise daha mesafeli konuştu. Denktaş, "Türkiye’ye AB konusunda Kıbrıs’ı ön şart olarak gösteriyorlar. Türk halkının ermeni meselesinde gösterdiği hassasiyet, milli yarış Kıbrıs konusunda da gösterilmeli. AB Türk vatandaşlarını katlederek toplu mezarlara sokan bir hükümeti tanıyor ve bu hükümeti Türkiye’nin de tanımasını istiyor. Bunları söylerken AB üyeliğine karşı değilim ama AB bu rezilane şartlarını ortadan kaldırmalı ve Türkiye’nin AB üyeliği için Kıbrıs şartlarını kaldırmalı" diye konuştu.
   Denktaş, son günlerde gündeme gelen ve Kıbrıs konusunda yeni bir çözüm arayışı olarak görülen Finlandiya önerilerine de sert tepki gösterdi. Denktaş, "Bütün gayretler Kıbrıs’ı Türk halkından koparmak içindir, Finlandiya önerileri Papadopulos’un önerileriyle aynıdır. Türkiye’nin bunları elinin tersiyle itmek yerine görüşmeye hazır olduğunu söylemesi bizi üzmüştür. Eğer müzakereler başlarsa biz de ümidi kesmek üzere başka yollar denemek zorunda kalacağız. Bu Finlandiya’nın önerileri Kıbrıs meselesinde büyük bir gedik açmak için çok iyi hazırlanmış bir plan" şeklinde konuştu.

   Rauf Denktaş’ın konuşmasını bitirmesinden sonra kendisine önce çiçek ve daha sonra Türk Milleti için yaptığı mücadeleyi dile getiren Plaket verilmiştir. Konferansın bitiminden sonra Rauf DENKTAŞ 1200 kişiye yakın katılımcının yoğun ilgisine ve methiyesine mazhar olmuştur.

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.