Ana SayfaHABERLERMevzuatGİRİŞİMLERİMİZ SONUCU TIBBI TEKNOLOGLARA ÖĞRETMENLİK YOLU AÇILDI

GİRİŞİMLERİMİZ SONUCU TIBBI TEKNOLOGLARA ÖĞRETMENLİK YOLU AÇILDI

            3.2.2006 tarih ve 26069 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5450 sayılı Kamu Kurum Ve Kuruluşlarına Bağlı Okulların Millî Eğitim Bakanlığına Devredilmesi İle Bazı Kanunlarda Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte Sağlık Meslek Liseleri Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. Devir işleminden önce Sağlık Eğitimi Enstitüsünden mezun olanların bir kısmı Sağlık Meslek Liselerine Meslek Dersleri öğretmeni atanmış bir kısmı ise Sağlık Bakanlığı bünyesinde Tıbbi Teknolog olarak görev almışlardır.

Sağlık Eğitim Enstitüsü mezun olanlar devir esnasında Sağlık Meslek Liselerinde öğretmen olarak görev yapıyorlar ise yine öğretmen olarak kalmış, aynı enstitüden mezun ancak Tıbbi Teknolog olarak görev yapan kişiler ise Talim Terbiye Kurulunun 80 sayılı kararına binaen bitirdikleri bölüm atamaya esas alan teşkil etmediği için öğretmen olarak görev alamamaları sebebi ile 30/09/2010 tarih ve 2005 sayılı yazı ile Milli Eğitim bakanlığına yaptığımız başvuru neticesine Tıbbi Teknolog olanların öğretmen olarak atanama bilmelerinin yolu açılmıştır.

 

Ayrıca, Genel Başkanımız İsmail KONCUK Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan TUFAN ile görüşerek, problemin giderilmesi için yardımını istemişti. Bu konuda yardımını esirgemeyen TTK Başkanı Sayın Merdan TUFAN’a da öğretmenlerimiz adına teşekkür ediyoruz. Kamuoyuna sunulur

 

 

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi