Ana SayfaHABERLERMevzuatÖSYM TASLAĞI KOMİSYONDAN GEÇTİ

ÖSYM TASLAĞI KOMİSYONDAN GEÇTİ

            Bir süredir TBMM gündeminde bulunan ve geçtiğimiz hafta Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor alt komisyonunda görüşülerek kabul edilen “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı” ile ilgili olarak Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonundaki görüşmeler bugün tamamlandı. 

            Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreterimiz M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN’ın da katıldığı toplantıda sendikamız tarafından hazırlanan değişiklik önergeleri doğrultusunda ve ÖSYM çalışanlarının talepleri yönünde taslağın  değiştirilmesi için gayret gösterildi.  Ancak hükümetin getirdiği taslağın olduğu gibi çıkarılması  yönündeki gayreti ve sadece kendi değişiklik önergeleri ile ilgili tekliflere  olumlu, diğer üyelerin teklifleri ile ilgili olumsuz tutumu sonucunda tasarıda ancak ufak-tefek değişiklikler yapılabildi. Tasarı bu küçük değişikliklerle komisyonda kabul edildi. Tasarının önümüzdeki günlerde Meclis Genel kurulunda görüşülmesi bekleniyor.

             Türk Eğitim Sen olarak önerilerimizin tasarıya yansıtılması için Meclis Genel Kurulunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi