Ana SayfaHABERLERMevzuatMUSTAFA KALAYCI; EMEKLİ, ASGARİ ÜCRETLİ VE MEMUR MAAŞ. İYİLEŞTİRME İSTEDİ

MUSTAFA KALAYCI; EMEKLİ, ASGARİ ÜCRETLİ VE MEMUR MAAŞ. İYİLEŞTİRME İSTEDİ

MHP KONYA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA KALAYCI; EMEKLİ, ASGARİ ÜCRETLİ VE MEMUR MAAŞLARINA İYİLEŞTİRME İSTEDİ       

Temel harcama kalemlerinde yaşanan artış enflasyonu etkileyince, emekli, memur ve dar gelirlinin cebine giren maaş zammı da eriyip yok oldu. Bu durumu gündeme taşıyan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, emekli ve asgari ücretlinin darda, memurun ise zararda olduğunu belirterek, maaşların iyileştirilmesi için TBMM Başkanlığına iki ayrı kanun teklifi sundu.

Yaptığı açıklamada, 2014 Eylül ayı itibariyle sadece gıda harcamalarının 4 kişilik bir aile için 1190 liraya çıktığını belirten Kalaycı, yandaş sendikayı suçlayarak kamu çalışanları ve emeklilere 2014 ve 2015 yılı için yapılan toplu sözleşmeyle büyük bir kazık atıldığını söyledi. Açıklamasında, “2014 yılında ortalama %5,2 maaş zammına karşın, 9 aylık enflasyon %6,43 olmuş, yılsonunda ise %9,4 tahmin edilmektedir. Kamu görevlileri ve emeklileri Temmuz’da zam alamamış, 2015 Ocak’ta da enflasyon farkı alamayacaktır.” diyen Kalaycı, borç batağında yüzen çalışanların banka kredileriyle ayakta kalmaya çalıştığına dikkat çekti.

Kalaycı, emekli, dul ve yetimler ile kamu çalışanlarının aylıklarının iyileştirilmesi ve enflasyon kayıplarının telafisi amacıyla kendilerine iyileştirme tazminatı ve zammı ödenmesini öngören 2 adet kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını kaydetti.

Milletvekilinin sunduğu kanun teklifleri  hakkında görüşlerini belirten Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memur maaşlarında düzenleme yapılmasının artık zorunlu olduğuna dikkat çekti. Hakim, savcı ve akademisyenlerin maaşlarına önemli boyutta iyileştirme yapılmasının olumlu bir gelişme olduğunu ancak diğer kamu çalışanlarının da unutulmaması gerektiğini söyledi. Kamu görevlilerine verdikleri destekten dolayı ve kamu çalışanlarının yaşadıkları sıkıntıyı TBMM gündemine taşıdıkları için milletvekili Kalaycı’ya teşekkürlerini sundu.

28 Ekim 2014 tarihinde saat 12.30’da TBMM kapısında yapacakları eylemle, bir kez daha enflasyon karşısında eriyen maaşların iyileştirilmesi isteyeceklerini belirten Genel Başkan bütün kamu çalışanlarını eyleme destek vermeye ve gasp edilen haklarına sahip çıkmaya davet etti.

 

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi