Arama Yapın

ÇİFTLİK VE DULKADİROĞLU KAYMAKAMLARI NE YAPMAK İSTİYOR

Görev süresi uzatılan müdürler ile ilgili torpil, adam kayırmacılık ve hak gasplarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu kez de haksızlıkların adresi Niğde’nin Çiftlik ilçesi ile Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğluları İlçesidir. 

Söz konusu ilçelerin bünyesinde Okul ve Kurum Müdürlüğünde dört yıllık görev süresini dolduranlar, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin ekinde yer alan “Görev Süreleri Uzatılacak Eğitim Kurumu Müdürleri Değerlendirme Formu” üzerinden değerlendirilmiştir.

Ancak değerlendirmeler hukuk ve hakkaniyetle bağdaşmayan bir anlayışla yapılmış; tecrübeli, liyakat sahibi, çalışkan okul müdürlerinin görevinin son bulmasına neden olmuştur. Bu nedenle değerlendirme yapanlar hakkında yaptığımız başvuru sonucu yapılan incelemede bu kişiler hakkında “soruşturma izni verilmesi” gerektiği, yönünde raporlar tanzim edilmiştir.

Ancak Çiftlik kaymakamı Mustafa DİNÇ ile Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet TÜRKÖZ tarafından hakkında ön inceleme yapılan değerlendiricilere isnat edilen fiiller Maarif Müfettişlerince sübuta erdirilmiş olmasına karşın Kaymakam tarafından soruşturma izni verilmesi yönünde yeteri kadar delil olmadığı gerekçesi ile “Soruşturma İzni Verilmemesi” yönünde karar verilmiştir.

Türk Eğitim-Sen olarak bu adam kayırmanın peşini bırakmayacağız, ilgililer hakkında yapılması gereken tüm hukuki girişimlerde bulunulacak, sendikamız daha önce olduğu gibi bu tip hukuksuzlukların takipçisi olacaktır.

 

 

 

 

 

 

Son Haberler

DEVLET SIRRI MI GİZLİYORUZ?

Genel Başkanımız Talip Geylan, kimi il müdürlüklerinin yönetici atama sözlü mülakat sonuçlarını şeffaf listeler...

MEB’E BAĞLI RESMİ OKUL VE KURUMLARDA GÖREV YAPAN ÖĞRETMEN ÇOCUKLARI MAĞDUR EDİLMESİN!

Bilindiği üzere, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’nun Başvuru...

İKİNCİ İLLER ARASI YER DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI VERİLSİN!

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nca “2025 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme”  duyurusu 12.05.2025 tarihinde yayımlandı. Bu duyuruya göre bu yıl sıraların çalıştırılması usulü uygulanmaktadır. Söz konusu takvim gereğince; İl içi yer değiştirmeler 21.05.2025 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. Sıraların çalıştırılması usulü sistemi ise 22.05.2025 ve 12.08.2025 tarihlerinde olmak üzere iki defa uygulanacaktır.

ACİL EK ZAM VE REFAH PAYI İSTİYORUZ

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ek zam ve refah payı konusunda çağrıda bulundu. Genel...