YDS BAŞVURU ÜCRETLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ TALEBİMİZE ÖSYM`NİN CEVABI

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca 2015 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) Kılavuzu yayınlanmış olup Kılavuz’da sınav başvuru ücretinde % 40 artış yapılmıştı. TÜİK’in enflasyon rakamlarına göre, 2015 yılında çeşitli vergi, harç ve cezalar % 10,11 artırıldığı, yine  2015 yılı için kamu çalışanlarının maaşlarında yapılan artış % 3 + % 3 olmak üzere toplam % 6 artış yapılmasına rağmen sınav ücretindeki % 40’lık artışın fahiş miktarda olduğunu  ve adayları mağdur edeceği için  sınav ücretinin geçen yıla göre enflasyon rakamı oranında artırılarak makul bir rakama düşürülmesi için Türk Eğitim-Sen olarak ÖSYM Başkanlığına yapmış olduğumuz başvuruya binaen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Hukuk Müşavirliğinden gelen cevabi yazıda; yapılan sınavlarda adaylardan alınacak sınav ücretlerinin;  sınavın niteliği, sınava girecek aday sayısı, sınav yapılacak merkezler ve sınav maliyetlerindeki artışlar vb. diğer unsurlar göz önünde bulundurularak, ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından belirlendiği, bununla birlikte  soru yazılımında artan maliyetler, soru havuzunun oluşturulması, görevli ücretlerindeki artış, sınav evrakının basımı ve sınav merkezlerine dağıtımı, sınav teknolojisine yönelik yatırımlar, sınav güvenliğine yönelik tedbirler sınav ücretini artıran unsurlar olduğu, son yıllarda özellikle sınav güvenliğini artırma amaçlı teknolojiye yönelik hizmet alımları, sınav bina ve salonlarının kamera ile görüntülerinin alınması gibi yeni durumlar sınav ücretlerinin artışını zorunlu kıldığı belirtilmiştir.

 

 

 

 

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.