Arama Yapın

SON YARGI KARARI VE İDDK KARARI GEREĞİ YÖNETİCİ GÖREVLENDİRMELERİNİN İPTALİNİ İSTEDİK

Balıkesir İdare Mahkemesi’nin 2014/1764 E., 2015/1554 K. sayılı ve 25.11.2015 tarihli kararında; Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 2014/1151 E. sayılı kararıyla yapılan tüm müdür yardımcılığı atamalarının da dayanaksız hale geldiği ve davacının görev yaptığı kurumda usulüne uygun olarak atanıp görev yapan müdür yardımcısının varlığından söz edilemeyeceği belirtildikten sonra, davacının durumunun Yönetmeliğin Geçici 1. Maddesinin 2. Fıkrasında yer alan “….bu Yönetmelikte öngörülen usul ve esaslara göre yerlerine görevlendirilen yöneticiler göreve başlayana kadar görevlerine devam eder” hükmü kapsamında değerlendirilmesi gerektiği, Yönetmeliğin 27/2. Maddesi uyarınca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü emrine öğretmen olarak atanmasına ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı belirtilmiştir.
06.10.2015 tarih ve 29494 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmeliğin “Yazılı sınav” başlıklı 14. Maddesi ile müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığına görevlendirmelerde yazılı sınav usulü getirilmiştir. Buna karşılık, yönetmeliğin yürütmesi durdurulan hükümlerinin yürürlükte olduğu tarihte eğitim kurumu müdürünün inhası ve il millî eğitim müdürünün teklifi üzerine valinin onayı ile gerçekleştirilen müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmeleri iptal edilmemiş olup, kariyer ve liyakat ilkelerine aykırı olarak görevlendirilen yöneticiler halen görevlerine devam etmektedir. 
Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 2014/1151 E. sayılı kararına aykırı yapılan ve hukuki dayanağı kalmayan müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı atamalarının iptali gerektiği belirtilerek, yapılacak olan görevlendirmelerde bu kadroların da başvuruda bulunacak olan adaylara münhal gösterilerek, bu kadrolara başvuru hakkının verilmesi hususunda, talepte bulunduk.

İlgili yazımız için tıklayınız 

Son Haberler

VAZİFEMİZ; TÜRK İSTİKLAL VE CUMHURİYETİNİ KORUMAKTIR.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“TERÖRSÜZ TÜRKİYE” KURU BİR SLOGAN DEĞİLDİR.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 16.05.2025 tarihinde yaptığı basın açıklamasıdır.

MÜLAKAT MAĞDURİYETİNDE KARARLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

Türk Eğitim Sen olarak sözlü sınav sonucunda mağdur olan adaylara verdiğimiz hukuki destek sonucu açılan davalarda, maddi hata bulunan işlemlere yönelik iptal ve yürütmeyi durdurma kararları gelmeye devam etmektedir.

MÜLAKAT MAĞDURİYETİNE ESASTAN İPTAL KARARLARI

Türk Eğitim-Sen olarak mülakat mağduru adaylara sağlanan hukuki destek sonucu sendikamız avukatlarınca açılan davalarda esastan dava konusu işlemin iptaline ilişkin  kararlar verilmiştir.