Ana SayfaHABERLERMevzuatDİNLENME ZAMANI İÇERMEYEN NÖBET UYGULAMASI DEĞİŞTİRİLMELİDİR

DİNLENME ZAMANI İÇERMEYEN NÖBET UYGULAMASI DEĞİŞTİRİLMELİDİR

Bilindiği üzere; okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları ile ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlere nöbet görevi verilmektedir. Tam gün eğitim yapan eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerimize, hiç ara dinlenmesi tanınmadan tüm gün nöbet görevi verilmekte ve öğle arasında da nöbet alanında bulunarak nöbet görevini yerine getirmeleri istenmektedir. Ancak öğretmenlerimize beslenme ve dinlenme gibi en temel ve insani ihtiyaçlarını karşılama hakkı verilmeksizin tüm gün nöbet görevi verilmesi yasal ve adil değildir.

Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, nöbet görevini düzenleyen ilgili yönetmelik hükümlerinde yapılacak değişiklikle, tam gün nöbet görevini yerine getiren öğretmenlerimize öğle dinlenme hakkının açıkça düzenlenmesi hususunda talepte bulunduk ve ayrıca bu konuda dilekçe kampanyası başlattık.

 

İlgili yazımız için tıklayınız 

Dilekçe Kampanyası Örnek Dilekçe İçin Tıklayınız

Son Haberler

PROJE OKULLARINA ÖĞRETMEN ATAMASINA İLİŞKİN BİM KARARI

Sendikamız üyesinin, proje okullarına öğretmen atama işlemleri kapsamında tercih ettiği proje okuluna kariyer ve...

Eylül Ayı e-Bülteni Yayında

Eylül ayı bültenimizi yayımladık! Sendikamızın güncel faaliyetlerini, eğitim dünyasındaki gelişmeleri ve üyelerimize yönelik çalışmalarımızı...

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.